Μαξίμου:Θα περιμέναμε από τη ΝΔ μια πιο ψύχραιμη στάση

αρχείο λήψης (11)Μεγαλύτερη ψυχραιμία από τη ΝΔ στη συζήτηση για το τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και το πολιτικό σύστημα της χώρας, ζητάνε κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Όπως παρατηρούν κυβερνητικές πηγές, η Νέα Δημοκρατία, σε όλες τις δημοσκοπήσεις -ακόμα και σε αυτές που προέβλεπαν ότι θα κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές με 7 μονάδες διαφορά- συγκεντρώνει ποσοστά γύρω στο 20%. Δεν πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, πολύ περισσότερο, όταν αυτές θα γίνουν το 2019, με την χώρα να έχει βγει από την επιτήρηση και τα μνημόνια.

Οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ακόμα ότι η θέση για αναλογικό εκλογικό σύστημα είναι πάγια θέση αρχής των κομμάτων που συγκροτούν την παρούσα κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, εννέα μήνες μετά τις εκλογές και παραπάνω από τρία χρόνια πριν από τις επόμενες, δεν συνιστά κανενός είδους αιφνιδιασμό ή τακτικισμό.

Ως εκ τούτου, καταλήγουν, θα περιμέναμε από τη Νέα Δημοκρατία μια πιο ψύχραιμη στάση, στη συζήτηση για το τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Σχετικά Νέα