Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούν 6th, 2016

Μήνυση της Λαϊκής Ενότητας κατά της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών

afab2407ba1d65997fec1f9745081e44_LΓια το «μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία» κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίοι κατέθεσαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών μήνυση για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η μήνυση της ηγεσίας της ΛΑΕ στρέφεται κατ’ αρχήν ενάντια στις διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, στις διοικήσεις των Τραπεζών, τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα αναδείξει η ανάκριση.

«Η μήνυση μας αφορά ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, θα έλεγα ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία. Αναφέρομαι στο σκάνδαλο των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ιδίως στην τρίτη πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης εξερχόμενος του γραφείου της εισαγγελέα.

«Το ελληνικό δημόσιο απώλεσε από την τρίτη ιδιαίτερα ανακεφαλαιοποίηση περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Περίπου 2 δισεκατομμύρια χάσανε τα ασφαλιστικά ταμεία και βεβαίως πολλά δισεκατομμύρια απωλέσθησαν από τους μικροεπενδυτές».

«Και αυτό γιατί; Για να περάσουν οι τράπεζες, οι δημόσιες τράπεζες, στα χέρια των κερδοσκοπιών κεφαλαίων τα λεγόμενα funds, τα οποία τζάμπα, σε τιμές διασυρμού, βάλαν στο χέρι τις τράπεζες» υποστήριξε.

«Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ληστείας. Έτσι περάσανε λοιπόν οι τράπεζες από το δημόσιο, που έχασε την πλειοψηφία, στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια και τώρα αυτά τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια δίνουν στον ευατό τους σε άλλα funds, όλα τα κόκκινα δάνεια αλλά και τα πράσινα, δηλαδή όλη, σχεδόν, την ιδιωτική περιουσία. Πείτε μου σε ποια χώρα έχουν γίνει αυτά τα φριχτά πράγματα;» διερωτήθηκε.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε ότι είχε στείλει επιστολή σε όλους τους αρχηγούς στης Βουλή για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, χωρίς να πάρει απάντηση. «Άκρα του τάφου σιωπή! Συγκάλυψη!», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον κ. Λαφαζάνη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και τον ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκο Χουντή.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo