Μέτσοβο: Εγκλωβισμένοι κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες οι τέσσερις ορειβάτες

Από χθες το απόγευμα έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ορειβατών που το απόγευμα του Σαββάτου εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Μαυροβούνι- Φλέγκα, στο Μέτσοβο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Μπορεί η πυροσβεστική με ανάρτησή της στο Twitter νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού τους, με την κινητοποίηση 12 πυροσβεστών με τέσσερα οχήματα, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να βρίσκονται κοντά, ωστόσο έως και το πρωί της Κυριακής η διάσωσή τους δεν είχε επιτευχθεί.

Το βράδυ στην περιοχή έπεφτε χιονόνερο και η θερμοκρασία ήταν χαμηλή.

Οι τέσσερις ορειβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας epirusgate, είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων και έχουν δηλώσει πως είναι καλά στην υγεία τους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ πλησίασαν τους ορειβάτες, οι οποίοι έριξαν κροτίδα που είχαν μαζί τους και όλα έδειχναν ότι ο εντοπισμός τους ήταν θέμα χρόνου, αλλά αυτό δεν έγινε τελικά.

Στις έρευνες θα μετάσχει και ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, προκειμένου να εντοπιστούν τις επόμενες ώρες, καθώς αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Σχετικά Νέα