Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Αυγ 18th, 2016

Μέρκελ:Δεν έφεραν οι πρόσφυγες την τρομοκρατία

αρχείο-λήψης-2-8Το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία, όσο ασκείται με τρόπο που σέβεται το Σύνταγμα δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της CDU, εν όψει των τοπικών εκλογών στο ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, τόνισε ότι δεν είναι οι πρόσφυγες υπεύθυνοι για την τρομοκρατία στη χώρα.

«Το φαινόμενο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, ή του Ισλαμικού Κράτους, δεν είναι ένα φαινόμενο που ήλθε σε εμάς μαζί με τους πρόσφυγες», σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι ένα ισλάμ που ασκείται (…) με τρόπο που συμμορφώνεται προς το Σύνταγμα (…) ανήκει στη Γερμανία», συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε ότι ένα είδος Ισλάμ που αντιβαίνει το Σύνταγμα ή δεν αποδέχεται ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες δεν έχει θέση στη χώρα της.
Όπως τόνισε, πολλοί ταξίδεψαν από τη Γερμανία στη Συρία για να εκπαιδευτούν από τζιχαντιστές, ενώ τον Ιούνιο, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είχε δηλώσει πως συνολικά 800 πρόσωπα πιστεύεται ότι ταξίδεψαν από τη Γερμανία στη Συρία και στο Ιράκ.

Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε πως «η ομάδα αυτή μας ανησυχεί εδώ και πολλά χρόνια».

Στη Γερμανία έφτασαν πέρυσι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, που έφυγαν για να σωθούν από τον πόλεμο και την ανέχεια στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.

Ωστόσο η στάση των πολιτών απέναντί τους έγινε πολύ πιο δυσμενής έπειτα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον πολιτών τον περασμένο μήνα στη γερμανική επικράτεια, τρεις από τις οποίες διαπράχθηκαν από μετανάστες, ενώ την ευθύνη για τις δύο από τις επιθέσεις ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών και στη συνέχεια οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει πτώση στη δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ το 52% των Γερμανών θεωρούν ότι η πολιτική της έναντι των προσφύγων και των μεταναστών είναι κακή, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, η μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών, πολλοί από τους οποίους είναι μουσουλμάνοι, θεωρείται από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην άνοδο του αντιμεταναστευτικού, ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο προβλέπεται ότι θα έχει καλές επιδόσεις στις τοπικές εκλογές τόσο στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία όσο και στο Βερολίνο.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo