Μέρκελ: Η Ευρώπη επιθυμεί την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 50

1002d44094b00bd138526891b0dd0721_XLΗ Ευρώπη επιθυμεί την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 50 από την Βρετανία επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής.

«Προς το παρόν δεν αλλάζει καμία Συνθήκη, πρέπει να εργασθούμε εντός των υπαρχόντων Συνθηκών ώστε να γίνουμε λιγότερο γραφειοκρατικοί, πιο διαφανείς και πιο δυναμικοί» ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε πως κανένα από τα μέλη της ΕΕ δεν ζήτησε αλλαγή των Συνθηκών.

«Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θέλουν να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε στρατηγικούς στόχους εντός του υπάρχοντος πλαισίου».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εργαστούμε όλοι προς τους ίδιους στόχους προκειμένου να μετατρέψουμε την ΕΕ σε έναν ισχυρότερο παγκόσμιο παίκτη» επισήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Πρόσθεσε δε πως το «Brexit σημαίνει ότι θα υπάρχει περισσότερη Ευρώπη όταν αυτό έχει νόημα, και λιγότερη Ευρώπη όταν επίσης θα υπάρχει νόημα».

«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να μείνει στην ενιαία αγορά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταλλάξει κάτι κάπου αλλού. Θα περιμένουμε να μας το πει το Ηνωμένο Βασίλειο» τόνισε η κ. Μέρκελ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τώρα η ΕΕ είναι ακόμα περισσότερο προσανατολισμένη προς την ανάπτυξη και την αποδοτικότητα στην εργασία για να αναπληρώσει τα χαμένα.

Σχετικά Νέα