Μέι: Ο Τραμπ μου φέρθηκε σαν τζέντλεμαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένας τζέντλεμαν, δηλώνει η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, περιγράφοντας τη σκηνή κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ τής κρατούσε το χέρι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσινγκτον νωρίτερα το 2017.
Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό Vogue, η κ. Μέι υποβάθμισε τη σημασία που είχε για τους δύο ηγέτες το να κρατιούνται από το χέρι. «Πιστεύω ότι ήταν η χειρονομία ενός τζέντλεμαν. Επρόκειτο να περπατήσουμε προς τη ράμπα και εκείνος είπε ότι αυτό μπορεί να ήταν κάπως δύσκολο».
Η κ. Μέι ήταν η πρώτη αρχηγός κράτους ή κυβέρνησης που συναντήθηκε με τον κ. Τραμπ μετά την ορκωμοσία του και η επίσκεψή της επιδοκιμάστηκε από τους συμβούλους της ως πολύ μεγάλη επιτυχία για την οικοδόμηση «ειδικής σχέσης» μεταξύ της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ. Ωστόσο, η πρωθυπουργός επικρίθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης γιατί δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υπόσχεση του Αμερικανού προέδρου για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις την ώρα που η Μ. Βρετανία δρομολογεί την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θέλω να πιστεύω ότι προχωρήσαμε. Δεν σχολιάζουμε τις ιδιωτικές συζητήσεις που διεξήχθησαν. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι ήμουν πολύ σαφής: δεν φοβάμαι να θέτω ζητήματα. Και η φύση της σχέσης είναι τέτοια που θα πρέπει να είμαστε σε θέση να είμαστε ειλικρινείς και ανοικτοί μεταξύ μας», τόνισε.

Σχετικά Νέα