Μέγαρο Μαξίμου: Απόλυτα επιτυχής η έξοδος στις αγορές

Κυβερνητικές πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίηση τους για την πρώτη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές μετά το 2014.

“Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και επιβεβαιώνει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια”, αναφέρεται σε ανεπίσημο κυβερνητικό σημείωμα όπου τονίζεται πως:

“Συγκεκριμένα, το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% ενώ το ύψος της απόδοσης στο 4,625%, σε τιμές σαφώς χαμηλότερες από την προηγούμενη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος, τον Απρίλιο του 2014, που είχαν διαμορφωθεί στο 4,75% και 4,95% αντίστοιχα”.

Παραλλήλως, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, “είναι σημαντικό επίσης ότι από τις πάνω από 200 επίσημες προσφορές συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας”.

Εν κατακλείδι, σημειώνεται πως : “Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ, εκπληρώνοντας το στόχο του ελληνικού ομολόγου, θέτοντας στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα