Λονδίνο:Αντιδράσεις Μουσουλμάνων για αντιτρομοκρατική άσκηση (Βιντεο)

fgdgΟργή  έχει προκαλέσει στους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας του Λονδίνου η άσκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος εμφανίζεται ως Μουσουλμάνος φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και στη συνέχεια ανατινάζεται προκαλώντας χάος σε εμπορικό κέντρο.

Οι επικεφαλής των αρχών απολογήθηκαν για τη χρήση της συγκεκριμένης φράσης, όμως ο εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας, που αριθμεί περισσότερα από 3.000 μέλη αρνήθηκε να δεχτεί μια απλή συγγνώμη. Να παραιτηθούν ή να εκδιωχθούν οι υπεύθυνοι λέει ο Azhar Shah, ενώ άλλος εκπρόσωπος της κοινότητας αναφέρει: «Μια συγγνώμη δεν θα φτιάξει τη ζημιά που προκλήθηκε από αυτό».

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε συνεδρίαση των μελών της μουσουλμανικής κοινότητας. Ο Azhar Shah που είναι πατέρας 6 παιδιών και επιχειρηματίας στο Withington, συνέχισε λέγοντας: «Ξεκαθαρίσαμε ότι αυτή η άσκηση της αντιτρομοκρατικής ήταν αναγκαία και χρήσιμη για το κοινό όφελος. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση στην άσκηση και στον τρόπο που την χειρίστηκαν οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης. Ωστόσο η κύρια ένσταση μας έγκειται στο ότι ένας άνδρας εμφανίζεται ως Μουσουλμάνος φωνάζοντας ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Είμαστε εξαγριωμένοι, δυσαρεστημένοι κι ενοχλημένοι γιατί οι βομβιστές αυτοκτονίας δεν αποτελούν μέρος του Ισλάμ και δεν είναι καν Μουσουλμάνοι. Είναι απλά τρομοκράτες που κάνουν πλύση εγκεφάλου σε ανθρώπους», κατέληξε.

Σχετικά Νέα