Λευκός Οίκος: Οι παραπομπές πρώην συμβούλων του Trump δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο

Οι παραπομπές δύο πρώην συμβούλων του Donald Trump δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο ή την προεκλογική εκστρατεία του και δεν αποδεικνύουν κάποια αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του επιτελείου του και της Ρωσίας, υποστήριξε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Η σημερινή ανακοίνωση δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο, δεν έχει καμία σχέση με την (προεκλογική) εκστρατεία του προέδρου ή με τη δραστηριότητά της» είπε η Sarah Sanders κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Το δηλώνουμε αυτό από την πρώτη ημέρα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του Trump και της Ρωσίας και τίποτα στη σημερινή παραπομπή δεν το άλλαξε όλο αυτό», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο ρόλος του δικηγόρου George Papadopoulos στην προεκλογική εκστρατεία ήταν «εξαιρετικά περιορισμένος» καθώς κατείχε μόνο μια «θέση εθελοντή». Όπως ανέφερε, όποια δράση και αν ανέλαβε ο Papadopoulos , ο οποίος ομολόγησε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στο FBI, το έκανε με δική του πρωτοβουλία.

Η Sanders διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Trump «δεν έχει καμία πρόθεση» να αμφισβητήσει τον ειδικό εισαγγελέα και πρώην διευθυντή του FBI Robert Mueller ο οποίος απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των πρώην συμβούλων του. «Δεν έχει καμία πρόθεση ή σχέδιο αλλαγών σε ό,τι αφορά τον ειδικό εισαγγελέα», υπογράμμισε.

 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, υπάρχουν «ενδείξεις» ότι η έρευνα που διεξάγει ο Mueller θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Η Sanders αρνήθηκε πάντως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να απονεμηθεί χάρη στους πρώην συνεργάτες του προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα