Λεμέρ: Τον Ιούνιο η συμφωνία για την δ’ αξιολόγηση και το χρέος

Την αισιοδοξία του ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο θα κλείσει τόσο η δ’ αξιολόγηση παρά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν μέχρι σήμερα όσο και η συμφωνία για το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους, εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών της Γαλλία Μπρούνο Λεμέρ κατά την είσοδο του στο άτυπο Eurogroup της Σόφιας.

«Είμαστε στη διαδικασία διασαφήνισης μίας λύσης για την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Λεμέρ, προσθέτοντας: «Είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσουμε στο συμβούλιο του Ιουνίου. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει λάβει κάποιες δεσμεύσεις που θα βοηθήσουν να κλείσει η αξιολόγηση. Παραμένουν εκκρεμότητες απ’ την Ελλάδα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε μία συμφωνία για τη δ’ αξιολόγηση στο συμβούλιο του Ιουνίου»

Έπειτα, σύμφωνα με τον κ. Λεμέρ, «πρέπει να διασαφηνίσουμε το πλαίσιο για την ελάφρυνση του χρέους. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο, πλήρες και αποδεκτό απ’ τις αγορές», υπογράμμισε ο Γάλλος υπ. Οικονομικών. Γι αυτό εργαζόμαστε για μία ομόφωνη απόφαση στο Eurogroup, συμπλήρωσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα