Λεβέντης: Σωτηρία για την οικονομία μόνο με επιστροφή των χρημάτων που έφυγαν στο εξωτερικό

“Για να σωθεί η οικονομία, πρέπει να επιστραφούν τα λεφτά που φύγανε”, δήλωσε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9, o πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος εκτίμησε ότι “τα λεφτά που φύγανε είναι περίπου 100 δισ., τα οποία φύγανε την τελευταία οκταετία στο εξωτερικό”.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι “όταν η κυβέρνηση ενεργεί χωρίς Συμβούλιο Αρχηγών και χωρίς άδεια της Βουλής και κάνει ο πρωθυπουργός του κεφαλιού του, ενώ όλα τα κόμματα τα άλλα φωνάζανε, αναλαμβάνει προσωπικά ευθύνες”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ο πρωθυπουργός “ενήργησε χωρίς Συμβούλιο Αρχηγών, χωρίς Βουλή και μας έβαλε σε έναν δρόμο, που αν η Ελλάδα κάνει πίσω θα γίνει το μαύρο πρόβατο του πλανήτη. Έχει ευθύνες ο κ.Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς, τις οποίες εγώ του τόνισα. Αναγκαστικά μας έβαλε σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή”.

Κληθείς να σχολιάσει την νίκη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: “Ο Ερντογάν και η Τουρκία δεν την αλλάζουν την επιθετική τους τακτική. Η μόνη ισχυρή αντίσταση στον Τούρκο είναι ο ελληνικός στρατός να είναι ισχυρός. Αν εμείς δεν θέλουμε να διαθέσουμε λεφτά για την άμυνα, ο Τούρκος θα φτάσει στον Πειραιά να ελλιμενίζονται τα πολεμικά του πλοία. Έχει τέτοια στρατιωτική ισχύ ο Τούρκος, που θα είμαστε η μύγα και εκείνοι οι γίγαντες”.

Τέλος, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε:”Αν δεν δώσουμε τους οκτώ, πολύ δύσκολο να τους πάρουμε πίσω τους δύο”.

ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα