Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Αυγ 8th, 2016

ΛΑ.Ε.: Aλόγιστη και καταχρηστική αστυνομική βία κατά τη σύλληψη των Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη

laiki-enotita-sima-logotupoΗ Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε. καταδικάζει σε ανακοίνωσή της «την αλόγιστη και καταχρηστική αστυνομική βία που ασκήθηκε κατά τη σύλληψη των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη στη Σπάρτη».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «οι Σακκάς και Σεϊσίδης, παρότι ολοφάνερα άοπλοι, δέχθηκαν κατά την καταδίωξή τους καταιγισμό πυρών που θα μπορούσαν θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους ή τη ζωή άλλων πολιτών. Ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός από αστυνομικούς, όταν διεκδίκησαν το νόμιμο δικαίωμα τους για επαφή με δικηγόρο προτού δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Σακκάς προφυλακίστηκε παράνομα για πάνω από τριάντα μήνες, εκτίοντας στην πραγματικότητα μία ποινή που δεν του επιβλήθηκε από κανένα δικαστήριο.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λα.Ε. επισημαίνει ακόμα ότι «η ακραία αστυνομική βία που επιφυλάχθηκε στους Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη κατά την σύλληψή τους σηματοδοτεί όχι μόνο την περιφρόνηση προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και το τεκμήριο της αθωότητας που αποτελεί προϋπόθεση μιας δίκαιης δίκης, αλλά και τον αυταρχικό μνημονιακό κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εύλογα δέχθηκε τα συγχαρητήρια της ΝΔ, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα τη συμπόρευσή τους και στον τομέα της καταστολής χωρίς όρια και δικονομικούς περιορισμούς.

Μιας καταστολής που δημιουργεί αναπόφευκτους αρνητικούς συνειρμούς με την απελευθέρωση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα και των μελών των “ταγμάτων εφόδου” της Χρυσής Αυγής».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo