Λαϊκή Ενότητα:«Προετοιμασία συγκυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα»

590_9eb1c08f52dc648999ae38cd42973182

Για «προετοιμασία συγκυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα» κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα σχολιάζοντας τη φράση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί» κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα

«Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί», ισοδυναμεί με ομολογία πρόθεσης για συγκυβέρνηση όχι μόνο με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και το νεοφιλελεύθερο Ποτάμι, αλλά εάν χρειαστεί και με τη ΝΔ» .

«Την ίδια ώρα, μόνο ως απώλεια επαφής με τη μνημονιακή πραγματικότητα, για την οποία πλέον είναι συνυπεύθυνος , μπορεί να χαρακτηριστούν οι αναφορές σε «αναπτυξιακό σοκ» και «μείωση της ανεργίας» εν μέσω μνημονίου. Όσο για την απαξιωτική αναφορά σε «δρόμους της δραχμής» που «δεν δίνουν λύση», δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε την κοινωνική καταστροφή στην οποία οδήγησε ήδη το πάση θυσία ευρώ».

«Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας καλό θα κάνει να μην παρουσιάζει ως «σκληρό αγώνα» τη συνεχή υποχωρητικότητα και τη συμμόρφωση με τους δανειστές, ιδίως όταν καλείται να λογοδοτήσει για το πώς εγκατέλειψε τα οράματα  ενός λαού που έδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται, όπως ακριβώς το έπραξε στις 5 Ιούλη με το υπερήφανο και μεγαλειώδες ΟΧΙ».

Σχετικά Νέα