Λαϊκή Ενότητα:«Νέα Βάρκιζα το 2015 δεν υπάρχει»

«Νέα Βάρκιζα το 2015 δεν υπάρχει. Δεν παραδινόμαστε, δεν λιποτακτούμε. Συνεχίζουμε με πείσμα. Δεν είμαστε το νόμισμα της δραχμής. Δεν είναι φετίχ το νόμισμα, αλλά εργαλείο. Είμαστε το μέτωπο ενάντια στη λιτότητα, φόρο λεηλασία. Άλλοι μετέτρεψαν το ευρώ σε θρησκεία και σκληρό ταξικό πρόγραμμα κοινωνικό οδοστρωτήρα»,τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότηατς κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Στην κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα στην Ομόνοια,  μίλησαν ο πρόεδρος του κόμματος, κ.Λαφαζάνης, ο Μανώλης Γλέζος,ενώ κύρια  ομιλήτρια ήταν η πρώην πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

lafazanisΗ ομιλία του Π.Λαφαζάνη:

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ανέβηκε πρώτος στο βήμα, και έδειξε ενθουσιασμένος από τον όγκο της συγκέντρωσης στην Ομόνοια «Χαιρετίζω θερμά τη μεγάλη και αγωνιστική παρουσία σας στην πρώτη κεντρική συγκέντρωση της ΛΑΕ στην Αθήνα. Χαιρετίζω ιδιαίτερα τη γεμάτη πάθος συμμετοχή της νεολαίας στη συγκέντρωσή μας. Εμείς είμαστε το νέο και τα Μνημόνια κι εκείνοι που τα στήριξαν, είναι το παλιό».

Συνεχίζοντας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έδωσε το στίγμα της πολιτικής του κόμματός του: «Λαός και η ΛΑΕ στην εξουσία. Αυτό είναι το σύνθημά μας. Η ΛΑΕ γεννήθηκε με το αλύγιστο όχι που είπαμε στη Βουλή και το τρίτο Μνημόνιο. Γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο και νεανικό όχι στο δημοψηφισμα, ενάντια στο ναι της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας και της ταπείνωσης».

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: « Μπορεί κάποιοι να συνθηκολόγησαν, ο λαός θα συνεχίσει τους αγώνες του και θα νικήσει. Εμείς δεν παραδινόμαστε, δεν λιποτακτούμε, δεν κανουμε πίσω. Μπορεί μία ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να διέψευσε τις ελπίδες του λαού μας και να γύρισε την πλάτη στους μεγάλους ριζοσπαστικούς αγώνες μας και τα οράματά μας, μπορεί να ακολούθησε με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του λαού, μπορεί να συνθηκολόγησε και να παραδόθηκε υπογράφοντας το τρίτο Μνημόνιο, να παρέδωσε το όχι και τους αγώνες μας στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, εμείς όμως που είμαστε εδώ στην Ομόνοια, νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε».

Αναφερόμενος στο νόμισμα, ο κ.Λαφαζάνης σημείωσε ότι «Για μας το νόμισμα δεν είναι φετίχ, ούτε αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο. Άλλοι έχουν μετατρέψει το ευρώ σε θρησκεία και σκληρό ταξικό πρόγραμμα, σε κοινωνικό οδοστρωτήρα», ενώ για το δίλημμα Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, ανέφερε ότι «Το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. Θα είναι από τη Δευτέρα μαζί, στην κυβέρνηση με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει μία μεγάλη ΔΗΜΑΡ που ακολουθεί την πορεία ραγδαίας ΠΑΣΟΚοποίησης».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, παρά τις δημοσκοπήσεις: «Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις. Λένε ψέματα για να παραπλανήσουν. Θα είμαστε πανίσχυροι στις κάλπες και ισχυρή ΛΑΕ σημαίνει την κατάρρευση των Μνημονίων. Όλοι και όλες για τη νίκη της Κυριακής, τη νίκη της ΛΑΕ, τη νίκη της νεολαίας. Η νίκη θα είναι δική μας και θα είναι μεγάλη, για να γίνουμε γρήγορα εξουσία, από τον λαό και με τον λαό. Γεια σας και με τη νίκη».

konstantH ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου:
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους: «Σας βλέπω ζωντανούς και διεκδικητικούς κι επειδή μαζί μας βρίσκεται ένας φίλος από το εξωτερικό, που έχει συντονίσει τις εργασίες της Επιτροπής για το ελληνικό χρέος, θέλω να μου δώσετε μία απάντηση στην ερώτηση πρέπει να πληρώσουμε το χρέος; Τι είπατε; Τι είπατε; ».

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως: « Η δημοκρατία ανήκει σε μας, τον λαό, στις νέες γενιές, η ζωή ανήκει σε εμάς και στον τόπο αυτόν, ο λαός με αισιοδοξία, με πείσμα και ελπίδα καλείται, για άλλη μία φορά, να αλλάξει σελίδα και να πει στους σεναριογράφους της καταστροφής, ότι η ιστορία γράφεται με πολιτική ανυπακοή. Όποιος είναι διατεθειμένος να ανταλλάξει την ελευθερία του για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζει ούτε την ελευθερία ούτε την ασφάλεια».

Συνεχίζοντας, έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις πρακτικές του: « Ακόμα κι αν κάποιοι πήραν το μεγαλειώδες ΟΧΙ  και το έκαναν ΝΑΙ δικό τους ναι και παραβίασαν την εθνική κυριαρχία, αυτός ο λαός ξανασηκώνεται στα πόδια τους και αντριεύει και θεριεύει και θα νικήσει το τέρας του Μνημονίου. Όλοι εκείνοι που περιέγραφαν τις εκλογές ως κίνδυνο για την οικονομία γιατί σήμερα είναι ευχαριστημένοι; Αυτές οι εκλογές δεν γίνονται, αλλά για να παρακαμφθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να εφαρμοστούν ευκολότερα τα Μνημόνια, που ο λαός απέρριψε. Γίνονται για να εκκαθαριστούν από τη Βουλή οι βουλευτές που τίμησαν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους και δεν πάτησαν ένα κουμπί κι άρχισαν να απαγγέλλουν το Μνημόνιο, που αρνήθηκαν να γίνουν συνένοχοι και συνεργοί στο μνημονιακό έγκλημα» , ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ας μην μιλούν για βουλευτές που έριξαν δήθεν την κυβέρνηση της Αριστεράς, εκείνοι που έριξαν τη Βουλή της Αριστεράς, ας μην μιλούν για κίνδυνο επανόδου της Δεξιάς, εκείνοι που επανήλθαν πιο δεξιοί από τους δεξιούς».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Βουλής, έστρεψε τα πυρά της απευθείας στον κ. Τσίπρα: «Κατέρχονται με ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ο πρόεδρος του. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόθυμο σύστημα Μαξίμου, έτοιμο για όλα, για λίγη ακόμα εξουσία. Ας ξέρουν ακόμη, ότι αυτό το σύστημα που εκμεταλλεύεται την εκλογική λίστα, ότι στις εκλογές αυτές ο πολίτης δεν βάζει σταυρό, χρησιμοποιεί τη νομοθεσία που κάποτε καταγγείλαμε. Μην ακούτε τον κ. Τσίπρα που είπε “δεν θα γίνω Παπαδήμος”, με την ίδια ευκολία έλεγε ότι θα καταργήσει την Τρόικα που τώρα προσκαλεί ενισχυμένη, με την ίδια ευκολία είπε ότι δεν θα έκανε εκλογές και θα έκανε, ότι δεν θα ενσωματωθεί και ενσωματώθηκε, είπε ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν με πρόταση μομφής και σήμερα υποστηρίζει ότι τον έριξαν».

Κλείνοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αμφισβήτησε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει μάχη με τη διαπλοκή: «Τη μάχη κατά της διαπλοκής δεν θα την δώσουν εκείνοι που χρησιμοποιούν την εγχώρια διαπλοκή, εκείνοι που έτρεχαν στα ΑΤΜ της Βουλής, την ώρα που η Βουλή αποφάσιζε την κορυφαία διαδικασία του δημοψηφίσματος, θα την δώσουμε εκείνοι που κοιτάξαμε το συμφέρον του λαού και γνωρίζουμε ότι αν δεν πάνε στη φυλακή αυτοί που πρέπει, αν δεν αποζημιώσουν τη χώρα για τη ζημιά που της προκάλεσαν, δεν θα υπάρξει προκοπή».

glezosΗ ομιλία του Μανώλη Γλέζου

Τέλος, στο βήμα ανέβηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα της Λαϊκής Ενότητας: «Πιστοί στο προσκλητήριο των καιρών, ήρθατε για να πείτε το σημερινό ΟΧΙ. Ο ελληνικός λαός είπε το ΟΧΙ στη σκλαβιά 400 χρόνων, στην κατοχή, στη Χούντα και τώρα καλείται να πει ΟΧΙ στα Μνημόνια και την υποταγή της χώρας. Θέλω, επιδιώκω, ας μου επιτραπεί να πω από την μακρόχρονη αγωνιστική μου πορεία, να ανασκουμπωθείτε, να βάλετε φτερά στα πόδια σας και να μην αφήσετε σπίτι για σπίτι, να μην αφήσετε συγγενή και να τους πείτε, ότι αν περιμένουμε από άλλους να μας σώσουν, χαθήκαμε. Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια. Από μας εξαρτιέται να νικήσουμε».

podemPodemos

Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, η οποία έκλεισε με όλους τους υποψηφίους πάνω στην εξέδρα να τραγουδούν το Bella Ciao, έδωσαν το παρόν και στελέχη των Podemos, οι οποίοι έδειξαν την στήριξή τους στη Λαϊκή Ενίτητα.

Σχετικά Νέα