Λαϊκή Ενότητα:«Η “Ευρώπη–Φρούριο” δολοφονεί»

laiki-enotita-sima-logotupoΜε αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι,η Λαϊκή Ενότητα εξέδωσε ανακοίνωση  υπό τον τίτλο «Η “Ευρώπη–Φρούριο” δολοφονεί».

Η ανακοίνωση 

«Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, με θύματα πρόσφυγες πολέμου, αναδεικνύει το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής της “Ευρώπης-Φρούριο”. Φανερώνει την υποκρισία των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων της ΕΕ, που ενώ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις ανθρώπινες εκατόμβες στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, εισηγούνται την ενίσχυση των κατασταλτικών μέτρων αποτροπής των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το κύμα των προσφύγων είναι συνέπεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων που ΕΕ και ΗΠΑ υποδαυλίζουν.

Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο απαθείς στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος ανθρώπων που απλώς θέλουν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου. Οι πρόσφυγες πρέπει να μπορούν να περνούν με ασφάλεια από τη χώρα μας στη διαδρομή τους προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είναι ο προορισμός τους. Εδώ και τώρα να προχωρήσει η διάνοιξη ασφαλούς λωρίδας διέλευσης για τους πρόσφυγες προς τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως επιτάσσει η Συνθήκη της Γενεύης».

Σχετικά Νέα