Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση ετοιμάζει διαγγέλματα που μοιάζουν με μνημόσυνο

«Η περίφημη μεταμνημονιακή περίοδος έχει εξελιχθεί σε φιάσκο για την κυβέρνηση και κυρίως σε μια μεγάλη τραγωδία για τον τόπο. Το τέλος του 3ου μνημονίου δεν σημαίνει και το τέλος των μνημονίων, της λιτότητας και της ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού», σημειώνει με δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης προσθέτοντας ότι αντίθετα, η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδος θα είναι από πολλές απόψεις ακόμα σκληρότερη από τα χρόνια που η Ελλάδα και τυπικά βρισκόταν κάτω από την «μπότα» των μνημονίων.

Σημείωσε επίσης ότι στη «μεταμνημονιακή» περίοδο, ο ελληνικός λαός θα περιμένει νέα περικοπή στις συντάξεις με προοπτική αυτές να καταστούν «κουπόνια» ελεημοσύνης. Ταυτόχρονα, η παραγωγική βάση της χώρας συνεχώς διαλύεται, παρ’ ό,τι οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν μεσαίωνα, ενώ καλπάζουν οι πλειστηριασμοί, αρπάζοντας και τις λαϊκές περιουσίες.

Αναφερόμενος στο θέμα των στρατιωτικών είπε ότι «η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αλλάξει το πολιτικό κλίμα ούτε με την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών. Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι με την κυβερνητική προσπάθεια να αποδώσει την απελευθέρωση των «δυο» στις διπλωματικές της πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη οι δυο στρατιωτικοί απελευθερώθηκαν, κυρίως, για να δείξει ένα θετικό πρόσωπο ο Ερντογάν προς τον κόσμο μπροστά στην σκληρή αντιπαράθεση του με τις ΗΠΑ. «Για τον Ερντογάν, η απελευθέρωση των δυο ήταν μια αναγκαστική παράπλευρη απώλεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ από μια καλύτερη θέση για την Τουρκία και το καθεστώς του».

Σχετικά Νέα