Λαφαζάνης:«Το σκηνικό πόλωσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι στημένο και υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού»

2013083101786_122387348

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων«Η αντιδραστική ΝΔ, φορώντας κεντρώο μανδύα, ήρθε ξανά στο προσκήνιο, εξαιτίας του μνημονίου που συνομολόγησε ο Αλέξης Τσίπρας»ενώ πρόσθεσε «Το μνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε από τα αζήτητα τη ΝΔ και το αντιδραστικό μνημονιακό κατεστημένο και όχι η Λαϊκή Ενότητα που σταθερά αγωνίζεται για μια συνεπή αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία της χώρας».

Παράλληλα,ο κ.Λαφαζάνης ξεκαθάρισε «Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν την έριξε η Λαϊκή Ενότητα. Η κυβέρνηση αυτή παραιτήθηκε. Ο Αλέξης Τσίπρας από τις 12 Ιουλίου, μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, ομολόγησε δημοσίως ότι μόλις συνυπέγραψε το κατάπτυστο τρίτο μνημόνιο, αποφάσισε να πάει τη χώρα σε εκλογές. Ο μύθος ότι κάποιοι έριξαν την κυβέρνησή του ανεκαλύφθη εκ των υστέρων για να καλύψει τα ακάλυπτα. Οι εκλογές – εξπρές, όμως, θα βγουν ξινές για τον ίδιο και την πεντακομματική μνημονιακή πολιτική παρέα, διότι η δύναμη της Λαϊκής Ενότητας θα χαλάσει τη μετεκλογική μνημονιακή σούπα του κατεστημένου».

Επίσης,υποστήριξε «το κλειδί για τις μετεκλογικές εξελίξεις το κρατάει η Λαϊκή Ενότητα. Με ισχυρή τη Λαϊκή Ενότητα στις κάλπες την Κυριακή τα μνημόνια που μετατρέπουν σε αποικία τη χώρα και εξανδραποδίζουν το λαό θα πάνε περίπατο και η πεντακομματική μνημονιακή συναίνεση θα πέσει στο κενό. Η εκλογική και κοινωνική δυναμική της Λαϊκής Ενότητας αντιπροσωπεύει το γερό χτύπημα για να σπάσει το μνημονιακό τείχος της υποτέλειας, της λιτότητας, της φορολεηλασίας και της εκποίησης της Ελλάδας. Η πιο κερδισμένη και χρήσιμη για το λαό ψήφος είναι η ψήφος στη Λαϊκή Ενότητα.»

Επιπλέον,ο κ.Λαφαζάνης αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις υπογράμμισε ,«οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις λένε ψέματα και παραπλανούν, ενώ τα συστημικά μέσα ενημέρωσης διεξάγουν πόλεμο σιωπής και κατασυκοφάντησης της Λαϊκής Ενότητας. Την Κυριακή ο λαός θα τους αποστομώσει»ενώ συμπλήρωσε  «Αποχή, άκυρο και λευκό σημαίνουν λιτότητα και μνημόνια. Η αποχή τους μόνους που βοηθά είναι τα μνημονιακά κόμματα και τις μετεκλογικές πολιτικές λεηλασίας του λαού που σχεδιάζουν»

Τέλος,τόνισε πως το σκηνικό πόλωσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και τη ΝΔ είναι στημένο και αποπροσανατολιστικό, ενώ υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού, αφού και  «τα δύο κόμματα έχουν το ίδιο κοινό μετεκλογικό πρόγραμμα, το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο, που το ψήφισαν από κοινού στη Βουλή, ενώ είναι βέβαιον ότι θα συγκυβερνήσουν μετεκλογικά για να το εφαρμόσουν, λεηλατώντας τον τόπο και το λαό».

Σχετικά Νέα