Λαφαζάνης:«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε ένα νεοαρχηγικό κόμμα όπου ο πρόεδρος είναι ο καπετάν ένας»

557ED2AE880FE2239BD51BEEDEE34131

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μεταλλάχθηκε», είναι ένα κόμμα «που προσομοιάζει με κόμμα του συστήματος», από την ώρα που συνομολόγησε το νέο Μνημόνιο και διέψευσε τις ελπίδες που είχε καλλιεργήσει στον ελληνικό λαό,ενώ εξέφρασε τη  βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι μια «μεγάλη θετική έκπληξη» για τη Λαϊκή Ενότητα και σημείωσε ότι το κόμμα έρχεται από μακριά και θέλει να πάει πολύ μακριά. Το όραμα του είναι ένας νέος σοσιαλισμός του 21ου αιώνα και γι’ αυτό παλεύουν να γκρεμίσουν τα μνημονιακά τείχη.

Αναφορικά με τη στάση των βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν τη Λαϊκή Ενότητα ο  επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε «Δώσαμε παράδειγμα ανιδιοτέλειας, δεν θέλουμε αξιώματα, δεν είναι αυτοσκοπός για μας οι καρέκλες, η κυβερνητική εξουσία».Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μεταλλάχθηκε σε ένα νεοαρχηγικό κόμμα, όπου ο πρόεδρος είναι ο καπετάν ένας», ενώ για τη Λαϊκή Ενότητα τόνισε ότι «δεν είναι το κόμμα του Λαφαζάνη, είναι μια συλλογική, δημοκρατική πολιτική δύναμη».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «τραγικό» το γεγονός ότι τους χαρακτηρίζουν «δραχμιστές», επειδή δείχνει «υποτέλεια» και παρατήρησε ότι για τη Λαϊκή Ενότητα το νόμισμα δεν είναι φετίχ, δεν είναι θρησκεία, δεν είναι όραμα. «Δεν είμαστε εμείς δραχμιστές, άλλοι είναι ευρωλάγνοι», υπογράμμισε και μίλησε για «γερμανική δικτατορία στην Ευρωζώνη».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν ηττήθηκε, παρά τη «μνημονιακή στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ και είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια νέα Βάρκιζα, ένα νέο Λίβανο, δεν πρόκειται να λιποτακτήσουμε, να διαψεύσουμε τις ελπίδες». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε τις θέσεις κόμματος για διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και των ιδιωτικοποιήσεων, είπε όχι στο «ξεπούλημα» των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της άμεσης και πλήρους κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της άμεσης εθνικοποίησης των τραπεζών.Το δίλημμα Τσίπρας ή Μεϊμαράκης είναι παραπλανητικό διότι και οι δύο έχουν το ίδιο πρόγραμμα που είναι το νέο μνημόνιο,είπε ο κ.Λαφαζάνης.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση έστειλε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος, ο οποίος επρόκειτο να είναι παρών, αλλά από δικό του λάθος, όπως εξήγησε, έγινε μπέρδεμα και δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μανώλης Γλέζος κάλεσε όλους τους πολίτες «σε ιερό αγώνα ανατροπής των Μνημονίων, υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας και εγκαθίδρυσης της εξουσίας του λαού». Τόνισε ότι απαιτείται η λαϊκή ενότητα και σημείωσε: «Ανασκουμπωθείτε. Βάλτε φτερά στα πόδια σας».

Σχετικά Νέα