Λαφαζάνης:«Με τη διέλευση του φυσικού αερίου θα έχουμε και γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας»

laf

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης ,μιλώντας στους δημοσιογράφους στην πόλη της Κατερίνης, όπου περιοδεύει,αναφέρθηκε στον αποφασιστικό  ρόλο που έπαιξε  στη συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, την περίοδο κατά την οποία υπηρέτησε.

Ο κ.Λαφαζάνης,ανέφερε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση, εξαιρετικά επωφελή για τη χώρα μας, καθώς «θα έχουμε οφέλη και από τη διέλευση του φυσικού αερίου και τα τέλη που θα λαμβάνουμε, θα έχουμε ενεργειακά οφέλη με το φτηνό φυσικό αέριο, θα έχουμε γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας».

Παράλληλα,τόνισε ότι γίνονται διάφορα σχόλια σε βάρος του γι’ αυτήν την υπόθεση, ενώ απηύθυνε ερώτημα προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Αλέξη Τσίπρα «τι θα γίνει με τη συμφωνία και μ’ αυτό το έργο; Θα το υποστηρίξουν; Θα υποστηρίξουν την τήρηση όσων προβλέπει η συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν; Θα τηρήσουν, δηλαδή και θα τιμήσουν την υπογραφή της Ελλάδας για να προχωρήσει με ταχύτητα, αποφασιστικότητα αυτό το έργο και να γίνει πραγματικότητα;».

Τέλος,ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι το έργο αναδεικνύει την Ελλάδα ως ανεξάρτητη χώρα με πολυδιάστατη πολιτική κι όχι ένα ευρωατλαντικό οικόπεδο, «έναν δορυφόρο της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ, έναν δορυφόρο των δυτικών δυνάμεων».

 

Σχετικά Νέα