Λαφαζάνης:Μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

lafzazaaanis

Ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής της »Λαϊκής Ενότητας», έκανε, σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την παρακάτω δήλωση

»Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, με τη πλήρη συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και Ένωση Κεντρώων και ακολουθώντας κατά πόδας το εγκληματικό έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, συνιστά μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά »φεσώνει» άγρια τους πενόμενους και υπερφορολογούμενους πολίτες με πολλά δις. ευρώ, προκειμένου να παραδοθούν ληστρικά και, σχεδόν, πλήρως οι τράπεζες σε ιδιωτικά χέρια για να πνίγουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία.

Η μόνη πραγματική διαφορά της παρούσας ανακεφαλαιοποίησης ,σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι ότι οι τράπεζες με τα δις. του δημοσίου οδηγούνται πιθανότατα και σε πλήρη »αφελληνισμό», περνώντας απ’ ευθείας οι ίδιες και οι διοικήσεις τους σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια. Πράγμα που θα έχει ακόμα πιο ανελέητες συνέπειες για την βυθισμένη σε ύφεση οικονομία αλλά και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τα σπίτια των πολιτών και για τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το δημόσιο, όπως δεν ανέκτησε τα δεκάδες δις. από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, έτσι θα απολέσει, στη »μαύρη» τρύπα των μνημονιακών πολιτικών και της ιδιωτικής τραπεζικής κερδοσκοπίας, και τα νέα δις. της τωρινής ανακεφαλαιοποίησης.

Η διασπάθιση, όμως, δημοσίου χρήματος, σε όφελος ιδιωτικών συμφερόντων δεν προκαλεί μόνο πελώριες πολιτικές ευθύνες αλλά συνιστά και βαρύτατο ποινικό αδίκημα.»

Σχετικά Νέα