Λαφαζάνης:«Είναι φανερό ότι η χώρα οδεύει σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

images (1)

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης,μετά και την τελευταία του επίσκεψη  στο Νοσοκομείο Χανίων  όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων και γιατρών του ιδρύματος δήλωσε πως η κατάσταση  σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας είναι τραγική υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια».

 

Παράλληλα,ο κ.Λαφαζάνης ,αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας δήλωσε: «Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών και αυτό που γίνεται φανερό είναι ότι η χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία, συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και τη Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μειμαράκη. Οι δυο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου πάνε να συγκυβερνήσουν»ενώ πρόσθεσε «αυτό το μετεκλογικό κυβερνητικό συνοικέσιο θα φέρει μόνο συμφορά στον τόπο. Γιατί έχει ένα μόνο σκοπό. Να εφαρμοστεί με σκληρότατο τρόπο το τρίτο μνημόνιο».

Από τα Χανιά ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου σημαίνει εξόντωση και εξουθένωση του ελληνικού λαού επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:«Δεν αξίζει η Ελλάδα μια τέτοια τύχη. Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την στιγμή ελπίδα και ελπίδα δεν μπορούν να δώσουν τα μνημόνια. Ακυρώνουν τη δημοκρατία, σημαίνουν εθνική υποτέλεια. Το τρίτο μνημόνιο σημαίνει λιτότητα και ξεπούλημα της πατρίδας μας σημαίνει φορολεηλασία.Επομένως θέλουμε την ελπίδα και για να φέρουμε την ελπίδα σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να ακυρώσομε τα μνημόνια».

Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η μόνη δύναμη αυτή την ώρα που έχει ρεαλιστική πρόταση για την ακύρωση των μνημονίων και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας είναι η Λαϊκή Ενότητα».Όπως είπε, η ισχυροποίηση της Λαϊκής Ενότητας θα ακυρώσει τα μνημόνια και τα μετεκλογικά σχέδια διάλυσης της χώρας, ενώ χαρακτήρισε τον αγώνα της Λαϊκής Ενότητας εθνικό και δημοκρατικό για την επιβίωση και τη σωτηρία του τόπου.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης κατέθεσε πρόταση για αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα, όπως είπε, προέλευσης των εισοδημάτων.Επίσης, πρότεινε την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Σχετικά Νέα