Λαφαζάνης:Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με όλες τις αριστερές, πατριωτικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις

imagehandler-1-3 Ο γραμματέας της Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας , Παναγιώτης Λαφαζάνης,μιλώντας στο Κόντρα Τσάνελ,δήλωσε ότι το κόμμα είναι έτοιμο να συνεργαστεί με όλες τις αριστερές, πατριωτικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι είναι σε συζητήσεις με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας. Άσκησε κριτική στο ΚΚΕ για τη στάση που κρατά, αποφεύγοντας τις συνεργασίες αλλά και γενικότερα για την πολιτική του γραμμή που θέτει σαν προϋπόθεση «την σοσιαλιστική επανάσταση».

Παράλληλα, σκληρή κριτική όμως άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι έχει εξελιχθεί σε ένα «αρχηγικό κόμμα» και πρόσθεσε ότι με το 2ο Συνέδριο επισφράγησε την απομάκρυνση από τις αριστερές αρχές και καταβολές του.

Επίσης,ο κ. Λαφαζάνης απαντώντας σε ερωτήσεις παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και επιβεβαίωσε ότι η σύσκεψη διακόπηκε για να μιλήσει τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν άκουσε τη συνομιλία του πρωθυπουργού, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε από τον κ. Πούτιν να τυπώσει εθνικό νόμισμα στη Ρωσία, αφού κατά τη γνώμη του «ο κ. Τσίπρας δεν σκεπτόταν την έξοδο από το ευρώ».

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε περίπτωση που γίνουν εκλογές η ΛΑΕ, θα μπει «θριαμβευτικά στην Βουλή». Εκτίμησε δε ότι οι κοινωνικές συνθήκες ωριμάζουν και όσο τα πράγματα παραμένουν άσχημα για τις λαϊκές τάξεις, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη και ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις στο εγγύς μέλλον. Είπε, ακόμα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνολικά σε κρίση και απειλείται με διάλυση, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν πολλά ευρώ, και επανέλαβε τη βεβαιότητά του ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Σχετικά Νέα