Λαφαζάνης:Δεν έχουμε φετίχ ούτε ταμπού με τα νομίσματα

laiki-enothta-lafazanis1

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ιγγλέση “Η επανάσταση του GREXIT – Το σχέδιο” στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ είπε “Ως Λαϊκή Ενότητα δεν έχουμε φετίχ ούτε ταμπού με τα νομίσματα. Δεν είμαστε λάτρεις νομισμάτων. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τη χώρα μας να πάει καλύτερα, να βγαίνει από τη σημερινή κρίση και να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης”.

Παράλληλα,ο κ.Λαφαζάνης τόνισε “Αυτό που θέλουμε είναι να ακυρώσουμε τη μνημονιακή κηδεμονία και καταλήστευση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και να μπούμε σε μια άλλη τροχιά. Αυτό θέλουμε, αυτό επιδιώκουμε. Και γι’ αυτό λέμε ότι όσοι επιδιώκουν μια τέτοια εξέλιξη, μια τέτοια θετική πορεία για τη χώρα μας, δεν είναι δυνατόν να το επιτύχουν εντός της Ευρωζώνης και με το ευρώ ενιαίο νόμισμα. Είναι αδύνατον να γίνει αυτό. Είναι αδύνατον διότι αυτό το ευρώ είναι ο μοχλός, είναι το όχημα μέσα από το οποίο επιβάλλονται ακραίες νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές συνταγές λιτότητας. Και ιδιαίτερα στις πιο αδύνατες χώρες επιβάλλονται μνημονιακές πολιτικές εξόντωσης. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα μέσο, είναι ένα εργαλείο για να εφαρμόσουμε πολιτικές προοδευτικού και δημοκρατικού χαρακτήρα. Ένα μέσο κι ένα εργαλείο για να αποκαταστήσουμε στη χώρα μας τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη. Και σ’ αυτήν την κατεύθυνση εμείς δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη εν όψει των εκλογών”.

Επιπλέον,ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εκτίμησε ότι η συζήτηση για το εθνικό νόμισμα θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.

“Πιστεύουμε ότι η συζήτηση που άνοιξε, καθυστερημένα βεβαίως, θα συνεχιστεί και μετεκλογικά και νομίζω ότι θα αποφέρει καρπούς. Θα σπάσει η φοβία, θα σπάσουν προκαταλήψεις” υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης και κατέληξε: “Ο κόσμος, μέσα από τις εμπειρίες του και από τα βιώματα που θα έχει απ’ το τρίτο μνημόνιο, θα καταλάβει ότι η πρότασή μας είναι ένας γόνιμος καρπός, που γρήγορα μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Και επομένως μετεκλογικά να βρούμε ένα πολύ μεγαλύτερο και ευρύτερο κύμα υποστήριξης στις θέσεις μας και στην άποψή μας για το εθνικό νόμισμα. Είμαστε βέβαιοι ότι τις λίγες μέρες που απομένουν και με την προσπάθεια που θα κάνουμε, θα έχουμε ένα πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι μια δύναμη που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο”.

 

Σχετικά Νέα