Λαζαρίδης: Το μέλλον δεν κερδίζεται ούτε με αυταπάτες, ούτε με απάτες

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Μακάριος Λαζαρίδης το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε, προανήγγειλε πριν την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου ότι οι εξελίξεις θα ήταν καλύτερες από ό,τι περίμενε, αλλά δεν υπήρξε απόφαση.

«Μην ξεχνάμε ότι οι ίδιος απέδιδε την καθυστέρηση της αξιολόγησης – καθυστέρηση, που κόστισε ακριβά στη χώρα και σε όλους τους Έλληνες – στην επιδίωξη για “λύση πακέτο”, που να περιλαμβάνει ρύθμιση του χρέους. Για μας η λύση στο πρόβλημα του χρέους και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα. Το έχει πει ξεκάθαρα ο κ. Μητσοτάκης. Και ζήτησε – πριν το Eurogroup – να πράξουν οι εταίροι μας τα δέοντα, όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί από το Νοέμβριο του 2012. Ευχόμαστε, λοιπόν, να φορέσει γραβάτα ο κ. Τσίπρας. Μην ξεχάσει, όμως, να είναι μαύρη. Οι θυσίες που επιβάλλει δεν επιτρέπουν άλλο χρώμα», τόνισε ακόμη ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Realnews.

«Δεν συνδέσαμε ποτέ – και δεν συνδέουμε – το αίτημα για πολιτική αλλαγή με την πορεία της αξιολόγησης. Διαπιστώσαμε – και επιβεβαιώθηκε στην πράξη – ότι κάθε μέρα, που περνά με αυτήν την κυβέρνηση, ο λογαριασμός για τη χώρα και τους πολίτες μεγαλώνει, ο χρόνος χάνεται και η έξοδος από την κρίση απομακρύνεται. Το τέταρτο μνημόνιο ήταν το χειρότερο σενάριο για τη χώρα μας. Το αίτημά μας, επομένως, μπορεί τώρα να ενοχλεί ακόμη πιο πολύ την κυβέρνηση. Βέβαιο, πάντως, είναι πως κερδίζει ακόμη περισσότερο έδαφος στην κοινωνία. Το μέλλον δεν κερδίζεται ούτε με αυταπάτες, ούτε με απάτες», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η διεύρυνση και συσπείρωση της ΝΔ απεικονίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και «δικαιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επιβάλλουν συνέχιση και ένταση της στρατηγικής, που επέλεξε».

 

Σχετικά Νέα