Λαζαρίδης: Πυροτέχνημα ο δήθεν διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί ως προς τους πανηγυρικούς τόνους που προσπαθεί να δώσει, ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση σε αυτή τη συμφωνία» τόνισε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σημειώνοντας πως «πρώτα από όλα, για να είναι πάρα πολύ καθαρό δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Πρόκειται για ένα ακόμη πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το Κράτος θα εξακολουθεί να μισθοδοτεί τους κληρικούς με το ίδιο ακριβώς ποσό που τους μισθοδοτεί και σήμερα. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι αντί να τους μισθοδοτεί το Κράτος απευθείας, θα δίνει τα χρήματα στην Εκκλησία και εκείνη θα αναλάβει να καταβάλλει τους μισθούς τους», πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103.6», ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «εδώ όμως αρχίζουν και προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα για το κονδύλι των 200.000.000 ευρώ που θα δίνει το Κράτος στην Εκκλησία. Δηλαδή, από το πως θα το διαχειρίζεται η Εκκλησία, από το αν θα είναι ευθύνη της Ιεράς Συνόδου ή των Μητροπόλεων, για το αν η Ιερά Σύνοδος θα δίνει τους μισθούς στις Μητροπόλεις, αναλόγως του αριθμού των κληρικών, που έχουν οι ενορίες τους και κυρίως για το ποιος θα διασφαλίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν σήμερα οι κληρικοί και βεβαίως το ποιος θα καταβάλλει τις συντάξεις τους. Η Εκκλησία ή το Κράτος; Από το ίδιο κονδύλι ή από κάποιο άλλο; Είναι κρίσιμα ζητήματα γιατί ενδεχομένως η λύση που έχει επιλεγεί θα προκαλέσει τελικά περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία υπάρχουν σήμερα. Κρατάμε λοιπόν μικρό καλάθι για όσα ακούσαμε χθες, πόσο μάλλον, όταν προκύπτει και το ερώτημα εάν αυτή τη ρύθμιση, την επιθυμούν τελικά οι ίδιοι οι κληρικοί».

Παράλληλα, σημείωσε πως «πανηγυρίζουν ότι βγάζοντας τους 10.000 – 11.000 περίπου κληρικούς από το Δημόσιο, θα ανοίξουν 10.000 θέσεις στο Δημόσιο. Ποιόν νομίζουν τελικά ότι κοροϊδεύουν όταν την ίδια ώρα το κόστος για τη μισθοδοσία των κληρικών θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται από το Κράτος, ακριβώς όπως αυτό συμβαίνει σήμερα; Εκτός βέβαια κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας βρήκαν το “λεφτόδεντρο”, για να κόψει, 10.000 νέους μισθούς».

ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα