Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούλ 4th, 2016

ΛΑΕ και Πλεύση Ελευθερίας «γιορτάζουνε» το ΟΧΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΟΧΙ  - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΈνας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από το δημοψήφισμα και η Λαϊκή Ενότητα αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας «γιορτάζουν» την επέτειο με κινητοποιήσεις.

Το κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα καλεί, την Τρίτη 5 Ιουλίου, «το λαό και τη νεολαία σε μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, για να διατρανώσουν αγωνιστικά ότι το “ΟΧΙ” του περσινού δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν, αλλά αντιπροσωπεύει ένα όσο ποτέ επίκαιρο κάλεσμα ενότητας και πάλης για την αντιμνημονιακή ανατροπή, για μια νέα δημοκρατική, αντιμνημονιακή πορεία του τόπου».

Στην πρώτη επέτειο του δημοψηφίσματος η ΛΑΕ τονίζει ότι «την Τρίτη 5η Ιουλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το συντριπτικά πλειοψηφικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα κατά του νέου Μνημονίου» και προσθέτει: «Η ακύρωση του υπερήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού από την ηγετική ομάδα του Τσίπρα και η ταπεινωτική συνθηκολόγηση με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, μετέτρεψε την Ελλάδα σε δακτυλοδεικτούμενο παράδειγμα ντροπής και αποφυγής, με την παράδοση στους δανειστές του δημόσιου πλούτου, των τραπεζών, των υποδομών, των δημοσίων εσόδων, της συνεχούς λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και εξαέρωσης της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας στο όνομα της παραμονής ?πάση θυσία? στην ευρωζώνη».

Η ΛΑΕ προσθέτει επίσης πως «μαζί με το οδυνηρό σοκ από την προδοσία των ελπίδων του ο λαός διαπίστωσε ότι η ευρωζώνη και ΕΕ δεν είναι ?το κοινό μας σπίτι?, αλλά η κοινή μας φυλακή και ότι δεν υπάρχει μέσα στο ευρώ δρόμος ανατροπής της λιτότητας και των μνημονίων. Επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικηφόρο «ΟΧΙ», χωρίς ρήξη με την Ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από ένα εναλλακτικό αντιμνημονιακό προοδευτικό σχέδιο απαλλαγής από τα δεσμά του χρέους, των μνημονίων και της επιτροπείας, με δραστική μείωση ανεργίας, δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και τις υποδομές, με το λαό κυρίαρχο του πλούτου της χώρας και του μέλλοντός του».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ειδικά στην Αθήνα η ΛΑΕ καλεί την Τρίτη 5 Ιουλίου σε προσυγκέντρωση στις 7.00 μμ στην Ομόνοια και εν συνεχεία σε πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στο μέγαρο Μαξίμου, [πορεία] που θα καταλήξει στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα».

Το κάλεσμα της Πλεύσης Ελευθερίας

Πριν από ένα χρόνο, στις 5 Ιουλίου 2015, εμείς, ο ελληνικός λαός, οι πολίτες αυτής της χώρας, με τους νέους και τις νέες στην πρώτη γραμμή, γράψαμε μαζί το πιο λαμπρό κομμάτι της μεταπολιτευτικής ιστορίας, δίνοντας την πιο ξεκάθαρη δημοκρατική εντολή που καταγράφηκε ποτέ σε δημοκρατική διαδικασία από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος: με ένα συντριπτικό ποσοστό 61,3%, κόντρα στην νομισματική-τραπεζική τρομοκρατία των δανειστών και των συνεργών τους, κόντρα στην άγρια μιντιακή προπαγάνδα, είπαμε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα, ΌΧΙ στους εκβιασμούς, ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας, ΌΧΙ στην υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας, ΟΧΙ στην επίθεση στα δικαιώματα, τις ελευθερίες, την ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Είπαμε ΌΧΙ στην μνημονιακή υποδούλωση, είπαμε ΟΧΙ στην υποταγή, ΟΧΙ στην αποικιοποίηση της χώρας μας. Αποδείξαμε ότι τα μεγάλα ΟΧΙ, τα λένε οι λαοί, που είναι πολύ πιο γενναίοι από τις Κυβερνήσεις.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ό,τι ψηφίζεται στη Βουλή, ό,τι ζητείται από τους δανειστές και υλοποιείται από την Κυβέρνηση, προσκρούει σε αυτό το ΟΧΙ μας, που δεν ήταν στιγμιαίο, αλλά ισχύει και θα ισχύει πάντα, ως απαράγραπτη δημοκρατική απαγόρευση της συντελούμενης προέλασης του αντιδημοκρατικού μνημονιακού καθεστώτος.

Κάθε ΝΑΙ που καταγράφεται στις ονομαστικές ψηφοφορίες, κάθε ΝΑΙ στα μνημονιακά μέτρα, κάθε ΝΑΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποτελεί και μία αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική παραβίαση του ΟΧΙ του λαού μας, του ΟΧΙ ως αυθεντικής και γνήσιας έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, που αποτελεί τη μοναδική πηγή και τη μοναδική νομιμοποιητική βάση κάθε εξουσίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Το ΌΧΙ μας αποτελεί δημοκρατική μας περιουσία και παρακαταθήκη. Ήταν ΌΧΙ στους εκβιασμούς της περσινής χρονιάς. Είναι ΟΧΙ στα μνημονιακά μέτρα και την παράδοση δημοκρατίας, κοινωνίας, εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας και δημόσιας περιουσίας.

Το ΌΧΙ μας είναι ΌΧΙ στα Ναι τους.
Και θα το υπερασπισθούμε απέναντι σε κάθε ΝΑΙ τους.

ΟΧΙ στα ΝΑΙ τους 5 Ιουλίου 2016 στις 20:30 στο Λυκαβηττό.

Στις 5 Ιουλίου 2016, ένα χρόνο μετά την ιστορική καταγραφή του ΟΧΙ μας, δεν κάνουμε ούτε επετειακές εκδηλώσεις, ούτε μνημόσυνα: διεκδικούμε το περιεχόμενο του ΟΧΙ μας.

Ξεκινάμε έναν ανυποχώρητο αγώνα, ώστε το ΌΧΙ μας να γίνει πράξη.

Αντιστεκόμαστε σε κάθε πράξη που ακυρώνει αυτό το ΌΧΙ και το κάνει ΝΑΙ.

Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια περιουσία.

Και ξεκινάμε με την υπεράσπιση του θεάτρου του Λυκαβηττού, ενός δημόσιου χώρου που συνδέεται με τις μνήμες μας, τα βιώματά μας, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, τη ζωή στην πόλη της Αθήνας.

Το θέατρο Λυκαβηττού, που έπρεπε να αποτελεί κοιτίδα ζωντανής δημιουργίας, παραμένει κλειστό από το 2008, με το πρόσχημα υποτιθέμενων προβλημάτων στατικότητας.

Σήμερα, 8 χρόνια μετά, και ενώ ηθελημένα οι αρμόδιοι συμπράττουν στην απαξίωσή του, το θέατρο Λυκαβηττού περνάει στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, που ψηφίσθηκε από τη Βουλή πριν από λίγες εβδομάδες, με βέβαιη τη δρομολόγηση του ξεπουλήματός του.

Αν δεν το υπερασπισθούμε, θα πέσει στα χέρια των ανίκανων, των αετονύχηδων και των απατεώνων.
Δεν θα αφήσουμε το έγκλημα να συντελεστεί. Ούτε θα τους χαρίσουμε τη δική μας σιωπή.

Στις 5 Ιουλίου 2016 θα βρεθούμε στο Λυκαβηττό, στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου, στο πάρκινγκ, για να πούμε ΟΧΙ στα Ναι τους, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιοκτησίας, ΌΧΙ στο ξεπούλημα του Θεάτρου Λυκαβηττού.

Θα είμαστε πολλοί και πολλές, από το χώρο των κινημάτων, των πολιτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών, της τέχνης, του πολιτισμού, του ακτιβισμού. Κυρίως, θα είμαστε πολλοί και πολλές απλοί πολίτες, που δεν εκχωρούμε τη ζωή, την πατρίδα μας, ούτε και το ΟΧΙ μας.

Η πρόσκλησή μας και η πρωτοβουλία μας είναι ανοιχτή, γιατί η μάχη μας πρέπει να δοθεί ολομέτωπα και με όλες μας τις δυνάμεις.

Αν δοθεί, θα κερδηθεί. Να είσαι κι εσύ εκεί.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo