ΛΑΕ:Η αποχώρηση της Ύπατης Αρμοστείας επιβεβαιώνει ότι τα hotspots μετατρέπονται σε σκληρές φυλακές

κατάλογος«Η αποχώρηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα”, επιβεβαιώνει ότι, βάσει της πρόσφατης επαίσχυντης συμφωνίας Ε.Ε.  –  Τουρκίας, τα hotspots μετατρέπονται σε κλειστά κέντρα κράτησης, δηλαδή σε σκληρές φυλακές, προσφύγων και μεταναστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, χαρακτηρίζοντας «μοιραίο» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ΛΑΕ υπογραμμίζει ότι «πριν ακόμη σταματήσουν να ηχούν οι “θριαμβολογίες” του μοιραίου Αλ. Τσίπρα για αυτή την επονείδιστη συμφωνία, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κατακεραυνώνει αυτήν τη συμφωνία, γιατί παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και κάθε έννοια ανθρωπισμού».

Παράλληλα, η Λαϊκή Ενότητα καταλογίζει στον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς «του νέου και παλαιού μνημονιακού μπλοκ» ότι φέρουν «εγκληματικές ευθύνες για τις δραματικές επιπτώσεις από την απόφαση που λήφθηκε για κλειστά σύνορα και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας «κάνει κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση της Γενεύης».

Εξάλλου, όπως εκτιμά η Λαϊκή Ενότητα, επιβεβαιώνεται επιπλέον ότι η συμφωνία είναι διάτρητη και ανεφάρμοστη.

«Το χειρότερο είναι ότι βοηθά την ξενοφοβική Ευρώπη να “ξεφορτωθεί” το προσφυγικό ζήτημα, μετατρέποντας το σε ελληνοτοτουρκική υπόθεση και βάζοντας την Ελλάδα σε επικίνδυνη τροχιά», καταλήγει η ΛΑΕ.

 

Σχετικά Νέα