Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούλ 24th, 2016

Λαγκάρντ:Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κλειδί για την ενίσχυση της ανάπτυξης

International Monetary Fund Managing Director Christine Lagarde speaks at the Brookings Institution on "Seizing the Moment: Thinking Beyond the Crisis" in Washington April 12, 2012. REUTERS/Kevin Lamarque  (UNITED STATES - Tags: BUSINESS)

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικές για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και την κατανομή των ωφελειών της ευρέως, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της G20 στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ιδιαίτερα καθοριστικές, όπως δείχνουν πρόσφατες εργασίες του ΔΝΤ, ότι δηλαδή καλά σχεδιασμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να ενισχύσουν και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη και να την καταστήσουν πιο περιεκτική», τόνισε σε γραπτή δήλωσή της.

Η περαιτέρω απελευθέρωση του εμπορίου είναι επίσης «καθοριστική» για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της παγκόσμιας ανάπτυξης, πρόσθεσε η Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι χαιρετίζει την αποφασιστικότητα της G20 να χρησιμοποιήσει «όλα τα εργαλεία πολιτικής … ώστε να επιτευχθεί ισχυρή, βιώσιμη, ισόρροπη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo