Λίστες με τις ανάγκες για την κατάληψη Νοταρά 26

Οι ανάγκες για το ιατρείο της κατάληψης Νοταρά 26 (στα Εξάρχεια):

Παυσίπονα
Depon, Panadol, Brufen, Voltaren, Norgesic, Nurofen , Depon (σιρόπι για παιδιά), Ponstan(σιρόπι για παιδιά)
Αντισταμινικά
Xozal, Aerius, Atarax, Ζιρτεκ και τα αντίστοιχα σιρόπια για παιδιά
Κορτιζόνες
Solu-cortef, Solu-medrol (ενέσιμα), Medrol
Αντιβιώσεις
Augmentin, Zinadol, Klaricid (και τα αντίστοιχα σιρόπια για παιδιά)
Κρέμες
Fenistil, Fusicort, Fusidin, Soducream, Mometasone, Daktarin, Bepanthol
Spray
Aerolin
Μάτια
Tobrex, Tobrabex, Φυσιολογικός ορός
Γαστρεντερικό
Omeprazol, Losec, Zantac, Primperan, imodium

Υλικά
Betadin, Οινόπνευμα, Γάζες, Επίδεσμοι, Πιεσόμετρο(ένα φτάνει), Οξυζενέ, Αυτοκόλλητες γάζες, hansaplast, Φυσιολογικός ορός μεγάλος , θερμόμετρο , γάντια

Οι υπόλοιπες ανάγκες:

12038493_645200265619923_6031668206987509657_n

 

 

 

 

 

 

Κείμενο της κατάληψης στέγης της Νοταρά 26

Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι παλεύουν να περάσουν τα σύνορα αντιμέτωποι με τη θάλασσα, το φράχτη του Έβρου, τους εμπόρους των συνόρων, το Λιμενικό και την Frontex. Άνθρωποι κυνηγημένοι από τα όπλα ολοκληρωτικών καθεστώτων, βομβαρδισμών της Δύσης και της φονταμενταλιστικής φρίκης. Άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Όσοι καταφέρουν να μπουν στην Ευρώπη-φρουριο, έχουν να αντιμετωπίσουν κράτη που ενδιαφέρονται μόνο για κερδοσκοπία στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και για φτηνό εργατικό δυναμικό, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Έρχονται αντιμέτωποι με τη ξενοφοβία και ρατσισμό, θεσμικό ή μη.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο , προχωρήσαμε στην κατάληψη του εγκαταλειμμένου δημόσιου κτιρίου του ΕΤΕΑΜ της οδού Νοταρά 26 με σκοπό την εδαφικοποίηση της αλληλεγγύης μας προς τους πρόσφυγες/μετανάστες για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους (στέγαση, περίθαλψη, κάθε είδους στήριξη) . Δεν πρόκειται για μια κίνηση φιλανθρωπίας, κρατικής ή ιδιωτικής, αλλά για εγχείρημα αλληλεγγύης αυτοοργανωμένο, που οι αλληλέγγυοι και οι πρόσφυγες αποφασίζουν από κοινού. Αποφασιστικό όργανο μας είναι η ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι κι όλες χωρίς αποκλεισμούς.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση της δυσκολίας της προσπάθειάς μας, καλούμε συλλογικότητες και άτομα όχι μόνο σε συμμετοχή και στήριξη, αλλά και στη διεύρυνση και στη δημιουργία αντίστοιχων εγχειρημάτων. Στόχος μας η επικοινωνία και ο συντονισμός των δράσεων μας με τις εκατοντάδες ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα (σε αστικά κέντρα, σε νησιά και παραμεθόριο) για την αποτελεσματικότερη αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες για να δομήσουμε μαζί το κοινό μας μέλλον.

Για να γινει η Οδύσσεια των προσφύγων προς την επιβίωση ενα ταξίδι της ανθρωπότητας προς την ελευθερία!

 

Σχετικά Νέα