Λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία της Τ.Κόξ ο Φάρατζ ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είναι «θύμα πολιτικού μίσους»

ξλξηλκΤη στιγμή που η Βρετανία,αλλά και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα θρηνεί για τον άδικο χαμό της δολοφονηθείσας βουλευτού των εργατικών , Τζο Κοξ, η οποία ήταν δραστήριο μέλος της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της χώρας της στην ΕΕ,ο  επικεφαλής του εθνικιστικού Ukip, Νάιτζελ Φάρατζ, ισχυρίστηκε  ότι ο ίδιος είναι «θύμα πολιτικού μίσους» στην Βρετανία.

Αυτό είπε ο ηγέτης του UKIP και κεντρική φιγούρα στο στρατόπεδο υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Νάιτζελ Φάρατζ, σε συνέντευξη του σε βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Peston on ITV» την Κυριακή, ο κ Φάρατζ υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι που είχαν ήδη αποφασίσει να ψηφίσουν υπέρ του «Brexit», θα εξακολουθήσουν με την επιλογή τους και θα παρουσιαστούν στις 23 Ιουνίου στα εκλογικά τμήματα για να το πράξουν.

Ωστόσο, φάνηκε να αποδέχεται ότι η προσπάθεια να προσελκύσουν στο «στρατόπεδο» τους τους αμφιταλαντευόμενους εκλογείς, μπορεί και να έχει πληγεί σημαντικά από το γεγονός του θανάτου της Κοξ, μετά και από την βίαιη επίθεση που δέχθηκε την Πέμπτη, από υποστηρικτή του «Brexit» και η οποία οδήγησε στην τριήμερη  αναστολή των δράσεων σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα.

«Νομίζω ότι έχουμε την δυναμική με το μέρος μας», είπε ο κύριος υποστηρικτής του Brexit και γνωστός ευρωσκεπτικιστής. «Είχαμε σίγουρα την ορμή μέχρι αυτήν την τρομερή τραγωδία. Έχει σίγουρα σημαντικό αντίκτυπο στο σύνολο της εκστρατείας, για όλους», πρόσθεσε ο κ. Φάρατζ.

«Όταν πολεμάς το κατεστημένο, πρέπει να διαθέτεις δυναμική. Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών-τεσσάρων ημερών, αλλά (αυτό ήταν) η δράση ενός μεμονωμένου ατόμου με σοβαρά ψυχικά προβλήματα. Αυτό που ζήσαμε ήταν καθαρά μια πράξη τρομοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του UKIP.

O επικεφαλής του ευρωφοβικού Ukip, πάντως, σε κάποιο σημείο της συνέντευξής του, δήλωσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο θύμα του μίσους στην πολιτική ζωή από τον ίδιο. «Σε αυτή τη χώρα όποιος τα βάζει με το σύστημα στοχοποιείται», είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

 

Σχετικά Νέα