Κ. Χρυσόγονος:Πρέπει να καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές

«Πρέπει να καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές, διότι μετά το 2018 δεν θα υπάρξει άλλος διακρατικός δανεισμός, οπότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με χρεοκοπία, Grexit και δραματικές εξελίξεις», εκτίμησε μιλώντας στον Flash 96, o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Πρέπει να απεξαρτηθούμε από τον διακρατικό δανεισμό- να σταματήσουμε να πηγαίνουμε ως επαίτες και να απευθυνόμαστε εκεί από όπου δανείζονται τα φυσιολογικά κράτη», είπε χαρακτηριστικά, στην εκπομπή του Στέλιου Βραδέλη και του Γιάννη Κορωναίου.

Υπογράμμισε ότι για να βγει η χώρα στις αγορές, πρέπει τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων να πέσουν από το 7%, στα επίπεδα των αντίστοιχων της Κύπρου και της Πορτογαλίας, δηλαδή στο 3%.

Διαβεβαίωσε ότι δεν βλέπει να έρχεται 4ο διακρατικό δάνειο, επομένως και 4ο μνημόνιο. «Εάν η αξιολόγηση δεν κλείσει τον Δεκέμβριο, ας κλείσει τον Ιανουάριο. Έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, τον οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα, ο κ.Χρυσόγονος, είπε ότι «τυπικά, ενδεχομένως θα έπρεπε να ενημερωθούν οι δανειστές», αλλά ξεκαθάρισε πως δεν χρειάζονταν έγκριση.

Πηγή:Flash96

Σχετικά Νέα