Κ. Τζαβάρας: Ημέρα απολογισμού για εκείνους που μας οδήγησαν σε τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο

“Αυτοί που πήραν την εντολή να κυβερνήσουν τον τόπο και που ισχυρίζονται ότι σήμερα περνάμε μέσα από μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια στην κανονικότητα, αυτοί σήμερα πρέπει να μας πουν τι από αυτά τα προβλήματα που αποσκοπούσε να λύσει το τρίτο μνημόνιο έχουν επιλυθεί”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείς πώς θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσει πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων εφόσον έρθει στην εξουσία, με δεδομένο το οικονομικό περιβάλλον, ο κ. Τζαβάρας απάντησε πως αυτό που επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι “οι στρεβλώσεις, η ασφυξία, που έχει προκληθεί στην οικονομία από την υπερφορολόγηση και από την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι όσο δεν παράγεται νέος πλούτος δεν είναι δυνατόν να έχουμε ουσιαστική μείωση της ανεργίας, ουσιαστική επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας και όσο ζούμε κάτω από αυτές τις ιδεοληψίες δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον γι’ αυτόν τον τόπο”.”.

Αναφερόμενος στην παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ο κ. Τζαβάρας είπε πως αυτό που θα παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι “μια ρεαλιστική, ζυγισμένη και πολύ καλά κοστολογημένη κατεύθυνση ενός κυβερνητικού έργου, που πράγματι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι η διέξοδος που όλοι περιμένουμε. Πρέπει να φύγουμε προς το μέλλον με συγκεκριμένα βήματα που θα ενισχύουν τους μηχανισμούς τους οικονομικούς μηχανισμούς, παραγωγής νέου πλούτου”.

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία και να παίρνει τον ήδη υπάρχοντα πλούτο και να τον μοιράζει μέσα από τους μηχανισμούς του κράτους σε όσους βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβερνητική εξουσία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, “αυτή η κυβέρνηση έχει στερηθεί κάθε ηθικής και ουσιαστικά πολιτικής βάσης για να κυβερνάει τον τόπο, ουσιαστικά, δηλαδή, έχει ξεπέσει και από εδώ και πέρα πιστεύω με το άνοιγμα της Βουλής δεν θα μπορεί να σταθεί ούτε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο”.

Σχετικά Νέα