Κ. Συνολάκης: Η Σαντορίνη μπορεί να ζήσει σε χιλιάδες χρόνια μια έκρηξη ηφαιστείου σαν της Ινδονησίας

«Η ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε στην Ινδονησία και προκάλεσε το τσουνάμι είναι αυτού του είδους που μπορεί να γίνει σε μερικές χιλιάδες χρόνια στη Σαντορίνη και να προξενήσει μια υποθαλάσσια κατολίσθηση» εξήγησε στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης.

«Κάποια στιγμή και η νέα Καμμένη θα σηκωθεί προς τα πάνω θα κάνει έκρηξη και οι κατολισθήσεις θα κάνουν τσουνάμι» είπε ο κ. Συνολάκης στη Ματίνα Ηρειώτου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε «δεν υπάρχει δικαιολογία ότι ήταν απροετοίμαστοι στην Ινδονησία. Το ηφαίστειο ήταν ενεργό εδώ και μήνες. Υπάρχουν και φωτογραφίες από τις εκρήξεις του» και σημείωσε ότι «όλες οι παράκτιες περιοχές στα στενά έπρεπε να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Οι συνθήκες ήταν οι χειρότερες δυνατές. Ήταν βράδυ και κανείς δεν μπορούσε να δει τις διαφορές στη στάθμη της θάλασσας και έτσι να καταλάβει ότι έρχεται τσουνάμι», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης, υπογραμμίζοντας ότι όλα ξεκινούν όταν οι άνθρωποι δεν σκέφτονται το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Σχετικά Νέα