Κ.Σημίτης: Η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο

Ο πρώην πρωθυπουργός  Κώστας Σημίτης, σε μία νέα του συνέντευξη στο “Βήμα της Κυριακής” κάνει λόγο με απόλυτη βεβαιότητα για νέα προσφυγή της χώρας σε δανεισμό από τους εταίρους, που θα συνοδεύεται από νέα μνημόνια.

Αναφέρει χαρακτηριστικά «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».

Στην ίδια συνέντευξη ο Κώστας Σημίτης αρνείται να αναλάβει ακόμα και την πολιτική ευθύνη των σκανδάλων που έχουν αποκαλυφθεί για στελέχη της κυβέρνησής του. Επαναλαμβάνει το προκλητικό “η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο”, το δικό του “μαζί τα φάγαμε”.

«Πολιτική ευθύνη», λέει ο Κώστας Σημίτης, «θα υπήρχε αν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδωσα καμία συνέχεια. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων. Ήμουν και είμαι αντίθετος με την άποψη ότι οι υπουργοί θα πρέπει να παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες, ώστε ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τι συμβαίνει. Τέτοιες πρακτικές δεν συμβιβάζονται με το ήθος, το οποίο είναι επιβεβλημένο σε μια δημοκρατική διακυβέρνηση»…

 

Σχετικά Νέα