Κ. Παυλίδης: ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατέστησαν την Ελλάδα την πιο υπερχρεωμένη χώρα στον πλανήτη (βίντεο)

Στη μεσημβρινή εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑ”Ι, παρευρέθηκε την Τρίτη 17/07 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης. Στην συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα της οικονομίας και της επόμενης μέρας για τη χώρα, καθώς και το ζήτημα που προσπαθεί να ανασηκώσει η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με το διακανονισμό του δανείου των αδερφών του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Παυλίδης απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα του δημοσιογράφου κ. Ντσούνου, εξήγησε ότι παρ’ ότι τα Μνημονιακά προγράμματα τελειώνουν οριστικά τον Αύγουστο, η χώρα θα βρεθεί για ένα διάστημα υπό καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας εξαιτίας του τεράστιου ύψους του δανεισμού που έλαβε την τελευταία 8ετια από τους θεσμούς. Ειδικότερα ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έλαβε 262δις δάνειο, όταν η Κύπρος και η Πορτογαλία έλαβαν 10δις και 80δις αντίστοιχα. Την ευθύνη επομένως γι αυτή την εποπτεία φέρουν κατά τον κ. Παυλίδη οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι καταστροφικές πολιτικές που αυτές εφάρμοσαν, οι οποίες κατέστησαν την χώρα μας την πιο υπερχρεωμένη χώρα στον πλανήτη και γι αυτό το λόγο δεν δικαιούνται να ασκούν κριτική. Παρ’ ολά αυτά ο βουλευτής Κέρκυρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα μετά τον Αύγουστο, να εφαρμόσει και να υλοποιήσει σειρά στοχευμένων πολιτικών ελάφρυνσης προς τον κόσμο που επλήγη στα Μνημονιακά χρόνια.

Για το θέμα του διακανονισμού του δανείου των αδερφών του Πρωθυπουργού ο κ. Παυλίδης υποβάθμισε τη σημασία του ζητήματος που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες. Ανέφερε ειδικότερα ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και ότι κατά τη γνώμη του πρόκειται για μια τυπική ευνοϊκή ρύθμιση στις οποίες είναι σύνηθες φαινόμενο να προχωρούν οι τράπεζες με τους πελάτες τους. Μάλιστα ο κ. Παυλίδης ενίσχυσε το επιχείρημα του αναφέροντας την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ήταν σαφής και εξήγησε ότι τηρήθηκε η επίσημη δεοντολογία διαχείρισης των δανείων όπως αυτή αναπτύσσεται με κάθε πελάτη.

Κλείνοντας ο κ. Παυλίδης για το συγκεκριμένο θέμα, έκανε λόγο για προσπάθεια κατασκευής “σκανδάλου” από την πλευρά της Ν.Δ. και κάλεσε τα στελέχη της Αντιπολίτευσης να παρουσιάσουν αν υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση για την συγκεκριμένη ρύθμιση, που να ξεπεράστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου, όπως διατυμπανίζουν οι βουλευτές της Ν.Δ.

Σχετικά Νέα