Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούλ 29th, 2015

Κ.Λαγκάρντ:«Ευρέως αποδεκτή η αντίληψη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη»

pgovxabfbz4fc0b09ee0bf4

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την Ελλάδα η Ευρωζώνη αρχίζει να  «γυρίζει σελίδα».

Συγκεκριμένα,η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε «Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην Ευρωζώνη οι οποίες πιθανότατα θα πυροδοτηθούν από τις τρέχουσες ερωτήσεις σχετικά με την συνοχή της νομισματικής ένωσης».

Παράλληλα,στο ερώτημα  για την συμμετοχή του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα προς την Ελλάδα,δήλωσε ότι γίνεται ολοένα και περισσότερο ευρέως αποδεκτή η αντίληψη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, αλλά η συμμετοχή του Ταμείου θα εξαρτηθεί από την Αθήνα λέγοντας «Αυτό που έχει μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μου είναι το τι είναι διατεθειμένες να πράξουν οι ελληνικές Αρχές, όχι τι λένε ή τον πολιτικο θόρυβο που συχνά είναι απαραίτητος».

Επίσης, υπογράμμισε  ότι ένα πετυχημένο πρόγραμμα απαιτεί λογικούς δημοσιονομικούς στόχους και διαρθρωτικά μέτρα για να απελευθερώσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τη μία, αλλά χρειάζεται επίσης επαρκή χρηματοδότηση και αναδιάρθρωση χρέους από την άλλη.

Επιπλέον,αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία δήλωσε ότι υπάρχουν ρίσκα στο ορίζοντα δηλώνοντας «Αν κοιτάξουμε την παγκόσμια οικονομία όπως είναι αυτή τη στιγμή, έχουμε μια κατάσταση όπου η ανάπτυξη είναι χλιαρή, αδύναμη. Έχουμε ανάκαμψη αλλά είναι εύθραυστη, άνιση και υπάρχουν ορισμένα καθοδικά ρίσκα».

Παρ’ όλα αυτά τόνισε ορισμένα θετικά σημάδια ανάπτυξης σε χώρες χαμηλών εισοδημάτων αλλά ταυτόχρονα σημείωσε ότι υπάρχει μια επιβράδυνση ανάπτυξης σε χώρες όπως η Κίνα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo