Κ.Δουζίνας: Η ΝΔ προσπαθεί να αποπάσει τη προσοχή με ξένες ταραχές

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας, απέρριψε το αίτημα της ΝΔ να συγκληθεί η Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής προκειμένου να συζητήσει για τη Βενεζουέλα.

 

Με τη φράση του Σαίξπηρ από τον Ερρίκο τον Δ «να κάνεις δουλειά σου. Να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένους καυγάδες. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει την μνήμη του παρελθόντος» ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Κώστας Δουζίνας απέρριψε το αίτημα της ΝΔ να συγκληθεί η Επιτροπή προκειμένου να συζητήσει για τη Βενεζουέλα.

Η συγκεκριμένη αναφορά του Σαίξπηρ γίνεται από τον βασιλιά στον διάδοχό του.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Κ.Δουζίνας επεσήμανε ότι

1) «Η Βουλή και προφανώς οι Επιτροπές δεν κάνουν ψηφίσματα. Ούτε συζητούν ούτε ψηφίζουν ψηφίσματα – γι’ αυτό δεν έγινε ψήφισμα για την αναγνώριση της Παλαιστίνης».
2) «Το Παγκόσμιο Σύμφωνο Κοινωνικών Δικαιωμάτων, στο οποίο αναφέρεται η ΝΔ, δεν υπάρχει».
3) «Ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή για να συζητήσει την εσωτερική κατάσταση σε ένα άλλο κράτος. Όσο είμαι πρόεδρος ουδέποτε η ΝΔ δεν ζήτησε να συνεδριάσει η Επιτροπή για τα τεράστια θέματα Άμυνας και Εξωτερικών. Η πρώτη φορά που υποβλήθηκε αίτημα σύγκλησης είναι για τη Βενεζουέλα».

Ακόμη ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας υπογράμμισε ότι «προφανώς μας απασχολεί το τι γίνεται στη Βενεζουέλα. Η θέση όμως του κοινοβουλίου δεν είναι να πάρουμε τη θέση υπέρ του ενός ή του άλλου αλλά να χρησιμοποιήσουμε ότι δικαίωμα έχουμε να υπάρξει ειρηνική κατάληξη. Αντί να καταγγέλλουν τη μία πλευρά και να είναι υπέρ της άλλης να βρούμε τρόπους να μεσολαβήσει η κυβέρνηση μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών».

«Χρησιμοποιούμε ξένες ταραχές για να ξεχάσουμε τα προβλήματα που έχουμε εδώ» ήταν το συμπέρασμα του Κ.Δουζίνα.

Σχετικά Νέα