Κύπριος ΥΠΟΙΚ:Λάθος οι νέοι φόροι στην Ελλάδα

5746b40e60237

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης,μιλώντας στον Real Fm,εξέφρασε τη διαφωνία του για την αύξηση των φόρων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα,ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών,υπογράμμισε χαρακτηριστικά,«είναι μια άποψη που έχω, οικονομικής προσέγγισης, ότι σε καιρό ύφεσης δεν επιβαρύνεις περαιτέρω την οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup και το ζήτημα του ελληνικού χρέους σημείωσε ότι«δεν είναι μια απλή και ξεκάθαρη ρύθμιση που ελήφθη και τέλειωσε» σημείωσε.

Παράλληλα,ο κ.Γεωργιάδης πρόσθεσε,«Δεν είναι μια ρύθμιση που έχει αποτυπωθεί στο χαρτί, στο πλαίσιο απόφασης. Αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ένας οδικός χάρτης ο οποίος όμως περιλαμβάνει κάποια μετρήσιμα κριτήρια και μετρήσιμους στόχους. Είναι ένα σημαντικό βήμα» .

Αναφορικά με τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων υποστήριξε ότι «είναι πρωτοφανές η τρόικα να μην έχει σε όλα τα θέματα κοινή γραμμή, δυσκολεύει τη διαχείριση».

Τέλος,ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα είναι σε θέση η Ελλάδα να βγει στις αγορές, απάντησε: «Δεν είμαι σε θέση και δεν έχω τα δεδομένα. Ένας τέτοιος προσδιορισμός μπορεί να προκύψει μόνο με επαφή με τις διεθνείς αγορές».

Σχετικά Νέα