Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το προσφυγικό

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τη διαχείριση του προσφυγικού από την Κυβέρνηση.

Αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση η ΝΔ εξαπολύοντας επίθεση στο κυβερνών κόμμα και την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τους πρόσφυγες και μετανάστες. «Μακάρι το προσφυγικό να ήταν ένα ακόμη εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των 53 και του κ. Μουζάλα, όμως δυστυχώς την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και πάλι στα νησιά μας φέρει στο σύνολό της η Κυβέρνηση, που έχει αποτύχει παταγωδώς να προστατεύσει τα σύνορα, να επισπεύσει την χορήγηση ασύλου, να εφαρμόσει τη συμφωνία επιστροφής των παράνομων μεταναστών και – κυρίως – να αξιοποιήσει τα κονδύλια της Ε.Ε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, η οποία στη συνέχεια υποστηρίζει: «Καλούμε προσωπικά τον κ. Τσίπρα να συναισθανθεί τις ευθύνες του πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας και ο νοών νοείτω».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε ότι «φαίνεται ότι η ΝΔ δεν μπορεί να εμπεδώσει το γεγονός ότι, από το 2015, στην χώρα μας υπάρχει μια κυβέρνηση που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τον νομικό πολιτισμό, ενεργεί με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού, σε σύμπνοια με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο κίνημα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες».

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από το κόμμα των επιχειρήσεων-σκούπα και του εγκλήματος του Φαρμακονησίου, το κόμμα των ακροδεξιών, μισαλλόδοξων πολιτικών και κηρυγμάτων, όπως του κ. Σαμαρά για «τους μετανάστες που έχουν γεμίσει τα νηπιαγωγεία», ή του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ρωτούσε «πόσο επιβαρύνεται ο ετήσιος προϋπολογισμός των υπουργείων εξαιτίας των επιχειρήσεων διάσωσης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Νέα