Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση παρέδωσε το κοινοβούλιο στον έλεγχο των δανειστών

αρχείο λήψης (2)

Με βασική ομιλήτρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και με θέμα «άμεση διαγραφή του χρέους» πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Η πρώην πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, αφού κατήγγειλε τις οικονομικές πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά αλλά και τα δυο πρώτα μνημόνια, στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Σήμερα ο λαός εξουθενώνεται από μια κυβέρνηση που παριστάνει την αριστερή. Το Νοέμβριο του 2012 προσγειώθηκε στη Βουλή ένα πακέτο 870 σελίδων το οποίο αποτελούσε το δεύτερο μνημόνιο και θα έπρεπε να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπειγόντως. Ως αντάλλαγμα από τους δανειστές μας ήταν ότι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Την ίδια αφήγηση κάνει σήμερα και ο κ. Τσίπρας. Φέρνει το τρίτο μνημόνιο με αντάλλαγμα να γίνει μια συζήτηση για το χρέος», είπε.

Η κ. Κωσταντόπουλου ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση, με τη νέα δέσμη μέτρων που φέρνει, στερεί το δικαίωμά της παιδείας, της στέγης αλλά και της ασφάλισης και τόνισε ότι με την τακτική της και με τις ενέργειες της παρέδωσε το ελληνικό κοινοβούλιο στον έλεγχο των δανειστών.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής μίλησε για την επιτροπή αλήθειας του δημοσίου χρέους η οποία συστήθηκε από την ίδια αλλά και για το ποιος φταίει που το ελληνικό κράτος έφτασε στη σημερινή κατάσταση.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί χωρίς να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημειώνοντας ότι είναι μη βιώσιμο, κάτι το οποίο το γνώριζαν τόσο οι ελληνικές κυβερνήσεις όσο κι οι δανειστές από το 2010.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, δηλώνοντας ότι είναι περήφανη που αποφασίστηκε από την Βουλή στην οποία προήδρευε, ενώ σε κάποια στιγμή σήκωσε στα χέρια της το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος, λέγοντας με χιούμορ και αφήνοντας όμως αιχμές κατά των πρώην συντρόφων τη στο ΣΥΡΙΖΑ: «Σηκώστε το ψηλά γιατί σε λίγο καιρό θα διανέμεται ως παράνομο υλικό».

 

Σχετικά Νέα