Κυρ.Μητσοτάκης:H κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε

φψφφΟ Κυριάκος Μητσοτάκης,από το βήμα της Βουλής και κατά τη συζήτηση για το νέο αναπτυξιακό νόμο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό»  και ζήτησε να σταματήσει η κυβερνητική αυθαιρεσία.

«Χθες απέστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, για θέματα που αφορούν κατάχρηση διαδικασιών και παραβίαση κανόνων στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και τα μεσάνυχτα κατατέθηκε τροπολογία – νομοσχέδιο σε άσχετο σχέδιο νόμου και ευτυχώς, μετά από την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός κ. Μουζάλας την απέσυρε. Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής Αριστεράς», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας την αντίδραση του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου, που ρώτησε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας:

«Δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία; Τι είναι;»«Με την παρέμβασή σας αποδεικνύετε όσα λέω» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στον ασφαλιστικό νόμο, είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και πως «καμία φιέστα δε μπορεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Θα επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμαστε το 2014 στο τέλος του 2017».

«Για ποια ανάπτυξη μιλάμε;» αναρωτήθηκε.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι, «οι επιχειρήσεις δεν ζητούν αναπτυξιακό νόμο αλλά μεταρρυθμίσεις και υπέρβαση των εμποδίων, που ορθώνει ένα κράτος και μια κομματική νομενκλατούρα που αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα σαν εχθρό. Δεν έχετε καταλάβει ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται αλλά δημιουργείται. Είναι αντίθετο προς το κρατικίστικο πολιτικό σας DNA».

‘Ασκησε επίσης κριτική στους παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους, κάνοντας λόγο για κρατικοδίαιτο μοντέλο καπιταλισμού χαμηλής ανταγωνιστικότητας. «Εθίζαμε τις επιχειρήσεις στην κρατική εξάρτηση και αποκοιμίζαμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας», ανέφερε.

Σχετικά Νέα