Κυρ.Μητσοτάκης: Η χώρα μου ζει τα αποτελέσματα μίας λαϊκιστικής πλάνης

mitsotakis-tha-epistrepsei-to-dilimma-eurw-i-draxmiw_hr-thumb-large«Ο λαϊκισμός, η δημαγωγία είναι ο βασικός μας αντίπαλος. Η χώρα μου ζει τα αποτελέσματα μίας λαϊκιστικής πλάνης, η οποία μας οδήγησε σε ασφυκτικές καταστάσεις για την οικονομία και την κοινωνία», τονίζει σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση της «The Huffington Post», ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
«Διανύουμε μία περίοδο οξείας κρίσης, της βαθύτερης που βίωσε η Ευρώπη μεταπολεμικά. Αυτό έχει δώσει την ευκαιρία σε κάποιους να χλευάζουν το φιλοευρωπαϊκό μήνυμα και δυστυχώς αυτή η όξυνση πρόσφερε γόνιμο έδαφος στον σπόρο της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας. Αυτά δεν χωράνε σε μας» προσθέτει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η δεκαετία που διανύουμε είναι εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της Ένωσης, καθώς θεμελιώδεις αξίες αμφισβητούνται.

«Αποφάσεις που θα ληφθούν στις μέρες μας θα διαμορφώσουν το περιβάλλον που θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας και θα γράψουν ένα νέο κομμάτι στα βιβλία Ιστορίας του μέλλοντος. Τι θα λέει, όμως, για μας αυτό το κεφάλαιο; Ποιο ρόλο έπαιξε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την περίοδο που ο λαϊκισμός παρουσίαζε εύκολες λύσεις, ο ρεαλισμός βαφτίστηκε “ανήθικος” και η μέθη των μεγάλων υποσχέσεων αλλά και της βραχείας μνήμης παρέσυρε πολίτες αλλά και χώρες-μέλη της Ένωσης;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι στις μέρες μας η κοινωνική αλληλεγγύη αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο γιατί είναι κρίσιμη προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής» και συμπληρώνει: «Οφείλουμε στην πράξη να αποτελεί πρωταρχική αξία, ώστε οι κοινωνίες μας να δίνουν ευκαιρίες στους πολλούς, δικαιώματα και προοπτικές σε όλους τους πολίτες».

Επιπλέον, αναφερόμενος στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΕΛΚ, σημειώνει: «Είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή η επιλογή των πολιτών δείχνει την πορεία που θέλουν να χαράξει στο μέλλον η Ευρώπη». «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παραμένει λαμπερός φάρος που κρατάει το ευρωπαϊκό όραμα της μεγάλης Ένωσης ζωντανό και σε σταθερή τροχιά» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Νέα