Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η χώρα να αποκτήσει σύγχρονο νομικό πλαίσιο για τα ζώα

Το βασικό πλαίσιο της γαλάζιας πρότασης για την πολιτική που διέπει τα ζώα ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ με τίτλο «ΑναΖΩΟγόνηση: Συζητώντας για τα ζώα συντροφιάς» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Αγαπώ πολύ τα ζώα, αναγνωρίζοντας ότι δεν έχω την απαίτηση από όλους τους συμπολίτες μου να τα αγαπούν όσο τα αγαπώ εγώ, αλλά έχω την απαίτηση να τα σέβονται και γιαυτό αναζητώ έναν τρόπο να κατοχυρώσω τα δικαιώματά τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρώτη κεντρική προτεραιότητα μας είναι ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου που διέπει τα ζώα σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

«Δέσμευσή μου εντός των πρώτων έξι μηνών διακυβέρνησής μου να αποκτήσει η χώρα ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για τα ζώα. Το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι αρμόδιο για το νομικό πλαίσιο που θα διέπουν τα ζώα. Και η εγκατάλειψη των ζώων είναι μία μορφής κακοποίησης και θα έτσι θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε « επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η ιδιοκτησία ενός ζώου δεν μπορεί να αποτελεί φορολογικό τεκμήριο. Έχουμε φορολογήσει τα πάντα, να μην φορολογήσουμε και τα ζώα συντροφιάς. Δε θα υπάρχει τέτοια ρύθμιση στη φορολογική μας πολιτική» ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης =, συμπληρώνοντας ότι το τσιπάρισμα των ζώων είναι κεντρική προτεραιότητα γιατί με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η σχέση του ζώου με τον ιδιοκτήτη.

«Εντός εύλογου διαστήματος δε θα πρέπει να υπάρχει κανένα ζώο αδέσποτο, αυτός είναι ο στόχος που θα θέσουμε εμείς, βάζοντας όμως προς συζήτηση το θέμα του πλαισίου αναπαραγωγής τους και το πλαίσιο της στείρωσης των αδέσποτων ζώων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έβαλε στη συζήτηση και την συνταγματική αναθεώρηση.

« Η ΝΔ έχει ζητήσει την αναθεώρηση του άρθρου 24 για την προστασία του περιβάλλοντος και είμαστε ανοιχτοί να εντάξουμε σε αυτό , μία σύγχρονη διάταξη για τα δικαιώματα των ζώων» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με την συγκεκριμένη σειρά δράσεων, η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει μια σειρά θεμάτων σχετικών με το δημόσιο χώρο, τον πολιτισμό, το κοινωνικό κράτος και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Πρόκειται για σημαντικά ζητήματα, τα οποία δυστυχώς δεν απασχολούν συχνά την επικαιρότητα.

Για αυτό το λόγο, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας, η Νέα Δημοκρατία προβάλλει τις σχετικές προτάσεις της και κάνει διάλογο ουσίας: Με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, με ειδικούς επιστήμονες, με τους ίδιους τους πολίτες. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι καλύτερες διεθνείς πρακτικές και να επιτευχθεί σύνθεση απόψεων, τις οποίες θα αξιοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές.

 

liberal.gr

Σχετικά Νέα