Κυρ.Μητσοτάκης:«Προσωπικά υπεύθυνος ο Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλωσουν»

φγββτΟ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, έθεσε το θέμα της αντισυγκέντρωσης σε αυτή του κινήματος “παραιτηθείτε”, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα.

Ο κ. Μητσοτάκης, έθεσε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν σήμερα.

«Αυτοί που στοχοποιούσαν όσους δεν διαδήλωναν μέχρι σήμερα, στοχοποιούν όσους διαδηλώνουν» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ’ επάγγελμα διαδηλωτές, κινδυνεύουν από όσους χρησιμοποίησαν την οργή των πολιτών για τις πολιτικές τους καριέρες, οσους έκαναν το λαϊκισμό τέχνη και τη χυδαιότητα καθημερινή πρακτική.

Με αφορμή,την ανάρτηση (που στη συνέχεια «κατέβηκε») στο indymedia για κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύψωσε ακόμα περισσότερο τους τόνους λέγοντας ότι «είναι προσωπικά υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλωσουν».

«Όσο και αν ο Πολάκης είνα ο πιο ανίδεος που πέρασε ποτέ από τα υπουργικά έδρανα δεν θα πούμε ποτέ “καλα του έκαναν”. Δεν θα επιτρέψουμε τα προβλήματα να λύνονται με γιαούρτια και κλωτσιές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και επανέφερε το θέμα των εκλογών εξηγώντας ότι «οι εκλογές είναι ένα άλλος μηχανισμός  αποσυμπιεσης της κοινωνίας». «Όσο κι αν πιστεύετε ότι θα αργήσου, θα έρθουν πολύ πιο γρήγροα από ό,τι φαντάζεστε» τόνισε.
Όσον αφορά  την τροπολογία των 85 σελίδων που κατέθεσε νύχτα η κυβέρνηση και η οποία τελικά αποσύρθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό» και κάλεσε τον Νίκο Βούτση να σταματήσει «την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που υπονομεύει το κύρος της δημοκρατίας μας» σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε την Τετάρτη και ακολούθησε έντονος διάλογος με τον προεδρεύοντα Γιώργο Βαρεμένο.

Μητσοτάκης: Είναι ντροπή για την κυβέρνηση και την Δημοκρατία. Κυρίε πρόεδρε σας καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο.
Βαρεμένος: Δεν είναι κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Τι είναι;
Κυριάκος: Με τη συμπεριφορά σας αποδεικνύεται ότι λέω. Μην με διακόπτετε. Απευθύνομαι στον πρόεδρο. Σταματήστε την κυβερνητική αυθαιρεσία και την διαδικασία που υπονομεύει το κύρος του κοινοβουλίου.

Αναφορικά με τον αναπτυξιακο νόμο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι μόνο κατ’ όνομα μπορεί να φέρει αυτό το όνομα το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. «Όταν το οικονομικό περιβάλλον είναι τόσο εχθρικό στους επενδυτές δεν θα επιτευχθεί ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται» υπογράμμισε.

Εξήγησε, δε, ότι «η αγορά ζητά μειωμένη φορολογία ή σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαμηλές εισφορές, σταθερό τραπεζικό σύστημα. Δεν ζητά αναπτυξιακό σαν αυτό που φέρατε αλλά μεταρρυθμίσεις. Το δικαίωμα να επιχειρούν χωρίς εμπόδια από το κράτος και υπονομεύσεις από μια κομματική νομενκλατούρα που τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς».

Σχετικά Νέα