Κυπριακές Εκλογές| Ν. Αναστασιάδης: Τα προβλήματα θέλουν ενότητα, συνεργασία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί στην Κύπρο η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναλύσεις το ποσοστό προσέλευσης είναι μειωμένο σε σχέση με 2013 που ήταν στο 13%, χωρίς αυτό να σημαίνει ακόμη τίποτα.

Οι κάλπες ανοιξαν στις 07:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις έξι το απόγευμα και μισή ώρα μετά θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί μεταξύ 20:30 και 21:00 ώρα Ελλάδος.

Νίκος Αναστασιάδης

«Τις προηγούμενες μέρες οι υποψήφιοι είχαμε την ευκαιρία να παραθέσουμε στο λαό τα πεπραγμένα, τις προτάσεις αλλά και τα διλήμματα που τίθενται ενώπιον των πολιτών, τούτες τις ώρες», είπε και κάλεσε όλους «με νηφαλιότητα, να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, πάντα έχοντας κατά νου τα όσα έχουν ακούσει, αλλά κατά κύριο λόγο, γνωρίζοντας πως την επομένη θα πρέπει οι εκλογές να μας βρουν ενωμένους». Υπέδειξε ακόμη πως πολιτικός αντίπαλος όλων δεν είναι όσοι διεκδίκησαν την προεδρία, αλλά τα προβλήματα του λαού, τα οποία όπως είπε «θέλουν ενότητα, θέλουν συνεργασία, θέλουν οπωσδήποτε σοβαρότητα και σωστό προγραμματισμό».

Καλώντας όλους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως «αν οι πολίτες αδιαφορήσουν σημαίνει αποφασίζουν εκείνοι που συμμετέχουν και όχι εκείνοι που απέχουν κα η αποχή δεν είναι η πολιτική πράξη που προσφέρει αυτό που η πατρίδα μας θέλει, η οποία θέλει συμμετοχή όλων».

Νικόλας Παπαδόπουλος

Πρωταγωνιστές σήμερα δεν είμαστε εμείς οι υποψήφιοι. Πρωταγωνιστές είναι οι πολίτες. Με την συμμετοχή τους ενισχύεται η δημοκρατία. Με τις επιλογές τους καθορίζουν την πορεία της πατρίδας μας. Για λύση με Νέα Στρατηγική. Για αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, με την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Για αλλαγή, αξιοπιστία και ελπίδα. Καλή ψήφο.

Γιώργος Λιλλήκας

«Σήμερα είναι μια γιορτή. Η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες με την ψήφος τους να καθορίσουν το μέλλον της χώρας. Καλώ τους πολίτες να καθορίσουν αυτή την πορεία. Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλα. Ελπίζω να μην έχει μεγάλη αποχή, και θέλω να πω στους πολίτες πως η αποχή αφήνει άλλους να αποφασίζουν. Θέλω να πιστεύω πως όλα όσα έγιναν θα μείνουν πίσω μας και θα μας βρει ενωμένους στην κοινωνία η επόμενη μέρα για να επιλύσουμε τα προβλήματα».

Σταύρος Μαλάς

«Μας έχουν ακούσει, μας έχουν δει, μας έχουν συγκρίνει και τώρα είναι η ώρα να μας κρίνουν», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα να κρίνουν εκείνους που δεν υποτίμησαν τη νοημοσύνη τους. Είναι η ώρα να κρίνουν εκείνους οι οποίοι πραγματικά τους προσφέρουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον». Σύμφωνα με τον κ. Μαλά, δεν είναι η ώρα των προσωπικών απογοητεύσεων, αλλά «είναι η ώρα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής πεποίθησης να κατέλθουν στις εκλογές και να επιλέξουν οι ίδιοι – όχι άλλοι για εκείνους – το μέλλον τους». «Είμαι σίγουρος ότι όταν οι πολίτες προσέλθουν με την ωριμότητα που διακρίνει πλέον την κυπριακή κοινωνία και με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο μέλλον των παιδιών μας, για ένα καλύτερο μέλλον που τους αξίζει, τότε θα αποφασίσουν, γιατί αυτό είναι το μέλλον που μας ενώνει» είπε ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «μας ενώνει βέβαια και η Κύπρος μας».

Μιχάλης Μηνάς

Έχουμε πίστη πως ο κυπριακός λαός θα κάνει αυτό που πρέπει, θέλουμε τη νεολαία να έχει άποψη και λέω ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Καλώ τον κόσμο να κάνουμε μια αλλαγή και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Το ανώτατο αξίωμα διεκδικούν εννέα υποψήφιοι, οι οποίοι είναι οι: Ο νυν Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, που υποστηρίζεται από το ΔΗΣΥ, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, που υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων και το Κίνημα Αλληλεγγύη, ο Σταύρος Μαλάς που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, ο Μιχάλης Μηνά πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης (ΟΑΔ), ο Χάρης Αριστείδου, ο Ανδρέας Ευστρατίου και ο Χριστάκης Καπηλιώτης.

Σχετικά Νέα