Κυκλώνας Μάθιου: Ερημώνουν οι νότιες ΗΠΑ, 112 νεκροί στην Καραϊβική

26906585_2016_10_06t004100z_1393127274_s1beufhxomaa_rtrmadp_3_storm_matthew-limghandlerΜεγάλη κινητοποίηση στις ΗΠΑ, με τις νότιες Πολιτείες να προετοιμάζονται για το πέρασμα του κυκλώνα Μάθιου.

Οι αρχές κάλεσαν περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες που ζουν σε παραλιακές περιοχής στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η Φλόριντα -και ειδικά το Μαϊάμι- αναμένεται να δεχτεί άμεσο χτύπημα και 1,5 εκατομμύριο πολίτες έλαβαν συμβουλές από τις Αρχές να μην λάβουν ελαφρά την εντολή εκκένωσης.

Εάν η Φλόριντα δεχθεί «άμεσο χτύπημα» από τον κυκλώνα Μάθιου, θα μπορούσε να προκαλέσει «μαζική καταστροφή» σε μέγεθος που η πολιτεία έχει να δει από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Αντριου το 1992.

 

Φονικό το πέρασμα του κυκλώνα από την Αϊτή: Τουλάχιστον 108 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη χώρα, ενώ συνολικά 102 ήταν τα θύματα στην Καραϊβική.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία μονάχα κοινότητα της Αϊτής, στο Ρος-α-Μπατό, στο νότιο τμήμα της χώρας, που έχει «καταστραφεί ολοσχερώς».
«Ολόκληρη η νότια ακτή της Αϊτής, από την πόλη Καγιέ έως το Τιμπουρόν, έχει καταστραφεί» δήλωσε ο βουλευτής Οστίν Πιέρ Λουί.

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν στην γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Μάθιου είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας στην Καραϊβική από τον κυκλώνα Φέλιξ που έπληξε την περιοχή το 2007.

Καθώς πλησιάζει στη Φλόριντα ο κυκλώνας ενισχύθηκε εκ νέου στην κατηγορία 4 της πενταβάθμιας κλίμακας με ανέμους άνω των 200 χλμ/ώρα.
Ο κυκλώνας Μάθιου στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) πλήττει τις Μπαχάμες

Σχετικά Νέα