Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα λόγω συγκεντρώσεων

Μετ’ εμποδίων αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα, Παρασκευή η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας τραυματιοφορέων και δασκάλων.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα βρεθούν έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12.30, ενώ οι δάσκαλοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, στις 13.00.
Τι λένε οι δάσκαλοι
Το ΔΣ της ΔΟΕ, μετά από εκτίμηση των κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια στο σύστημα προσλήψεων και διορισμών, προχωρά σε νέο κύκλο κινηματικών δράσεων του κλάδου (απεργιακές συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια…).
Μετά και την ψήφιση του νόμου από τη Βουλή προχωρά σε:
– Συλλαλητήριο την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.
– Αίτημα για άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
– Πραγματοποίηση κύκλου έκτακτων γενικών συνελεύσεων των τοπικών συλλόγων της Π.Ε. (θα σταλεί σχετική ενημέρωση και προγραμματισμός μετά το συλλαλητήριο και τη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΘ) για το ζήτημα αυτό αλλά και όλα τα ανοικτά ζητήματα της περιόδου (προγραμματισμός και αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου, ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης κλπ.).
– Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα την 1η Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) με τη δυνατότητα στους κατά τόπους συλλόγους της κήρυξης επιπλέον 3ωρης στάσης.
«Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και για ένα δίκαιο σύστημα προσλήψεων και διορισμών με αναγνώριση της εργασίας των συναδέλφων που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια.
Αγωνιζόμαστε για:
– Άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις ανάγκες της εκπαίδευσης σύμφωνα με τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος
– Αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών
– Κανένας αναπληρωτής να μην μείνει χωρίς δουλειά τον Σεπτέμβρη
– Ίσα δικαιώματα μόνιμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, πραγματοποιεί σήμερα, στις 12.30 μετά το μεσημέρι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στηρίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, τη στάση εργασίας που έχει κηρύξει για την ίδια μέρα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τραυματιοφορέων, από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι», αναφέρουν.
Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ
«Επανειλημμένως ζητήσαμε από τον Υπουργό Υγείας την έκδοση Ερμηνευτικής Εγκυκλίου για διευκρινήσεις σχετικά με τους δικαιούχους συναδέλφους της Ειδικής άδειας των δέκα ημερών κατ’ έτος. Η έκδοση της εγκυκλίου καθυστερεί και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων κάνουν αυθαίρετες ερμηνείες, στο πλαίσιο περιορισμού των δικαιούχων για να κρύψουν τις ελλείψεις προσωπικού. Εκτός των τραυματιοφορέων καλούμε σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους που οι Διοικήσεις με αυθαίρετη ερμηνεία αρνούνται τη χορήγηση της Ειδικής άδειας, παρ’ ότι δικαιούχοι».
 

Σχετικά Νέα