Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω βροχής

Χαοτική κατάσταση επικρατεί από νωρίς της Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας λόγω της έντονης βροχόπτωσης, που δεν… λέει να σταματήσει από το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα, προβλήματα υπάρχουν στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, στην λεωφόρο Κηφισού, στην Καλλιρρόης, σε σημεία της λεωφόρου Κηφισού και Βουλιαγμένης.

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση και στην κάθοδο της Μεσογείων ήδη από το ύψος της Αγίας Παρασκευής ως την Κατεχάκη, ενώ στην Κατεχάκη έχουν πρόβλημα και τα δύο ρεύματα σχεδόν σε όλο το μήκος της.

Χάος επικρατεί και στην Αττική οδό από το ύψος του Παπάγου μέχρι την λεωφόρο Κηφισίας.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους ισχυρούς ανέμους

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά τα 9.

Από το λιμάνι του Πειραιά, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο από πλοία συμβατικού τύπου.

Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη, Βόλος-Σποράδες, Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλλήνιας και Κυλλήνη Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη μπαίνει το Σαββατοκύριακο

Η σκόνη που έχει έρθει από την Αφρική, κάνει ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση, ενώ και οι άνεμοι, που ξεπερνούν τα 7-8 μποφόρ, συνθέτουν ένα εκρητικό καιρικό κοκτέιλ.

Στην Αττική, τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και μέχρι τις απογευματινές ώρες το σκηνικό θα είναι βαρύ. Προς το βράδυ, θα επανέλθουν οι βροχοπτώσεις, αλλά όχι με την ίδια ένταση που αναμένουμε εντός της ημέρας.

 

Σχετικά Νέα