Κυβερνοεπίθεση καταγγέλλει το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας

“Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας δέχτηκε μια ισχυρή κυβερνοεπίθεση”, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της γείτονος, τα οποία επικαλούνται δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που δεν κατονομάζονται. Εν τω μεταξύ, εδώ και τρεις ημέρες η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται αντιμέτωπη με συνεχή μπλακάουτ.

“Οι εν λόγω επιθέσεις, πολλές εκ των οποίων έχουν αντιμετωπιστεί, έχουν ως στόχο τη διείσδυση στο σύστημα διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας”, ανέφερε η κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με τη Hurriyet. “Επίσης, αποτελούν ένδειξη ότι επίκειται ένα σημαντικό σαμποτάζ στο εθνικό σύστημα ενέργειας”.
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, τέτοιου είδους διαδικτυακές επιθέσεις ξεκίνησαν και εντάθηκαν μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ενώ η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θεωρείται μια ημερομηνία-κλειδί για την εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση που αναμένουν οι ίδιες πηγές.
Το σενάριο της κυβερνοεπίθεσης στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Τουρκίας ακολούθησε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ενέργειας πως συντονισμένα οι αρχές επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις πρόσφατες διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες -σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση του υπουργείου- προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

“Οι ζημιές που έχουν εντοπιστεί σε σταθμούς του δικτύου ηλεκτροδότησης και έχουν προκαλέσει τα μπλακάουτ έχουν οξύνει το ενδιαφέρον των αρχών, που θέλουν να διευκρινίσουν αν πίσω από τις διακοπές ρεύματος υπάρχει κάποια άλλη αιτία πέραν της σφοδρής χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών”, σημειώνεται στο δημοσίευμα της Hurriyet.

zougla.gr

Σχετικά Νέα