Κυβερνητικοί κύκλοι για Μητσοτάκη: Έχει πλήρη άγνοια για τη διεθνή εικόνα του

Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησαν κυβερνητικοί κύκλοι στη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο πρωθυπουργός προσέβαλε τους Έλληνες! Σημείωναν μάλιστα πως αν ήξερε τα σχόλια των ευρωπαίων ηγετών, ίσως και να συνειδητοποιούσε τη ζημιά στην παράταξή του και στη χώρα.
«Ο κος Μητσοτάκης μάλλον έχει πλήρη άγνοια της εικόνας που έχει δώσει με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών στη διεθνή κοινή γνώμη και στους ευρωπαίους ηγέτες, τόσο ο ίδιος και το κόμμα του όσο και οι βίαιες ενέργειες των ταγμάτων εφόδου στο ελληνικό κοινοβούλιο που έδωσαν τον τόνο κατά το τελευταίο συλλαλητήριο», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι και πρόσθεσαν με νόημα:
«Αν οι κάμερες κατέγραφαν χθες και τα off the record σχόλια των ευρωπαίων ηγετών επ’ αυτών, ίσως και να συνειδητοποιούσε τη ζημιά που έχει κάνει τόσο στη παράταξή του όσο και στη χώρα.»
Συπλήρωναν μάλιστα για του λόγου το αληθές:
«Και αν δε μας πιστεύει, ας πάρει μια γεύση ακούγοντας τις σημερινές επίσημες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, που ως γνωστόν δεν ανήκει στην Αριστερά.»
Η δήλωση Μητσοτάκη
«Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».

Σχετικά Νέα